Siirry sisältöön

Vertaistukija kuuntelee, ymmärtää ja auttaa suuntaamaan ajatuksiasi uudestaan. Vertaistukija on vaitiolovelvollinen ja hänen kanssaan voit turvallisesti pohtia sairauden ja elämäntilanteen mukanaan tuomia asioita.

”Et ole yksin!”

Vertaistukitoiminta voi olla paikallaan, kun jokin sairauteesi liittyvä asia pohdituttaa ja kaipaat toisen saman kokeneen näkökulmaa. Vertaistukea voi saada kahden kesken tai ryhmässä, kasvokkain tai etänä.

Valitse sinulle sopiva vertaistukitoiminnan muoto näistä neljästä Reumaliiton tarjoamasta toiminnasta:

1. Löydä vertaistukija

Löydä vertaistukija on uusi hakupalvelu, josta voit etsiä itsellesi sopivaa vertaistukijaa iän, paikkakunnan, diagnoosin ja keskustelun aiheiden perusteella.

Kaksi naista puuhailee kukkapenkin äärellä.

2. Vertaisnurkka Reumaklubilla

Vertaisnurkat ovat vertaistukea täsmäteemoista etäyhteydellä. Reumaliitto järjestää maanantaisin klo 18–19 Reumaklubilla osoitteessa reumaklubi.reumaliitto.fi vertaistukituokion, johon voit tulla juttelemaan ilman ennakkoilmoittautumista. Vertaisnurkkien teemat vaihtelevat diagnoosikohtaisista ja sairauden oireita käsittelevistä aiheista oman hoidon hallintaan eri elämäntilanteissa.

Kahvilapöytien ympärillä vihreitä tuoleja, oikealla baaritiski.

3. Reumaliiton jäsenyhdistysten vertaistukijat ja vertaistukiryhmät

Jäsenyhdistyksissämme toimii koulutettuja vertaistukijoita, joihin voit ottaa yhteyttä. Yhdistykset järjestävät myös kasvokkain kohtaavia vertaistukiryhmiä.

iloiset naiset pitävät evästaukoja puutarhapöydän ääressä ja kilistävät kahvikuppeja.

4. Harvinaiset vertaistoimijat

Reumasairauksia on satoja ja niistä moni on harvinainen. Harvinaisiksi määritellään sairaudet, joita sairastavia on viisi 10 000 henkilöä kohden eli Suomessa korkeintaan runsaat 2700 henkilöä. Harvinaisia reumasairauksia sairastaville on omia koulutettuja vertaistukijoita.

Henkilö seisoo rannalla.

Liity jäseneksi reumayhdistykseen

Reumaliiton yhdistykset tarjoavat monipuolista vertaistuellista toimintaa.