Reumaliiton kokemustoiminta tarjoaa mahdollisuuksia oppia, millaista on elää pitkäaikaissairauden tai vamman kanssa. Valtaosa toiminnasta on kokemuskoulutusta. Aihetta käsittelevän tuoreen esitteen löydät uutisen liitteestä.
• Kokemustoiminta on suunnattu sosiaali- ja terveysalaa opiskeleville ja alan ammattilaisille, mutta lisäksi kaikille, jotka kaipaavat syvempää tietoa siitä, millaista elämä pitkäaikaissairauden tai vamman kanssa on.
• Kokemustieto antaa ammatillisen tiedon rinnalle arvokkaita näkymiä sairastuneen, vammautuneen tai hänen läheisensä
arkeen. Syventävä ja täydentävä tieto auttaa kohtaamaan pitkäaikaissairauden kanssa eläviä ihmisiä.
• Eri puolilla Suomea toimii yli 20 Reumaliiton kokemustoimijaa, jotka voivat pitää kokemustietoon pohjautuvia puheenvuoroja, teemapäiviä tai osallistua opetukseen muilla tavoin.
• Kokemustoiminnassa mukana olevilla on reumasairaudesta omakohtaista kokemusta ja heidät on valmennettu toimimaan kouluttajina.
• Kokemustoimija voi myös osallistua sosiaali- ja terveyspalveluiden suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin palveluiden käyttäjänä ja asiantuntijana.
Kokemustoimintaverkostoon kuuluu Reumaliiton lisäksi lähes 40 valtakunnallista potilas- ja vammaisjärjestöä. Tavoitteena on edistää kokemustiedon hyödyntämistä ammattilaisten koulutuksessa sekä palveluiden suunnittelussa ja kehittämisessä. Verkosto ylläpitää kokemustoimijarekisteriä, johon kuuluu lähes 600 kokemustoimijaa. Reumaliitto vastaa omien kokemustoimijoidensa soveltuvuudesta sekä peruskoulutuksesta ja tukee tehtävässä jaksamisessa. Valtaosa toiminnasta on kokemuskoulutusta.
Lisätiedot: kokemustoimintaverkosto.fi.