Uusi esite Reumaliiton kokemustoiminnasta

28.9.2016

Reumaliiton kokemustoiminta tarjoaa mahdollisuuksia oppia, millaista on elää pitkäaikaissairauden tai vamman kanssa. Valtaosa toiminnasta on kokemuskoulutusta. Aihetta käsittelevän tuoreen esitteen löydät uutisen liitteestä. 

• Kokemustoiminta on suunnattu sosiaali- ja terveysalaa opiskeleville ja alan ammattilaisille, mutta lisäksi kaikille, jotka kaipaavat syvempää tietoa siitä, millaista elämä pitkäaikaissairauden tai vamman kanssa on.  

• Kokemustieto antaa ammatillisen tiedon rinnalle arvokkaita näkymiä sairastuneen, vammautuneen tai hänen läheisensä 
arkeen. Syventävä ja täydentävä tieto auttaa kohtaamaan pitkäaikaissairauden kanssa eläviä ihmisiä.

• Eri puolilla Suomea toimii yli 20 Reumaliiton kokemustoimijaa, jotka voivat pitää kokemustietoon pohjautuvia puheenvuoroja, teemapäiviä tai osallistua opetukseen muilla tavoin.

• Kokemustoiminnassa mukana olevilla on reumasairaudesta omakohtaista kokemusta ja heidät on valmennettu toimimaan kouluttajina.  

• Kokemustoimija voi myös osallistua sosiaali- ja terveyspalveluiden suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin palveluiden käyttäjänä ja asiantuntijana.

Kokemustoiminta­verkostoon kuuluu Reumaliiton lisäksi lähes 40 valtakunnallista potilas- ja vammaisjärjestöä. Tavoitteena on edistää kokemustiedon hyödyntämistä ammattilaisten koulutuksessa sekä palveluiden suunnittelussa ja kehittämisessä. Verkosto ylläpitää kokemus­toimijarekisteriä, johon kuuluu lähes 600 kokemustoimijaa. Reumaliitto vastaa omien kokemustoimijoidensa soveltuvuudesta sekä perus­koulutuksesta ja tukee teh­tä­vässä jaksamisessa. Val­ta­osa toiminnasta on kokemuskoulutusta.

Lisätiedot: kokemustoimintaverkosto.fi

 

Aiheeseen liittyvät uutiset ja blogit

13.1.2023
Suomen Reumaliitto on julkaissut uuden Nivelrikko-oppaan.
17.6.2019
Hoitopolku kertoo, miten reitti lastenreuman epäilystä etenee diag
28.11.2018
Suomen Reumaliitto on julkaissut päivitetyn Nivelpsoriasis-oppaan yhteistyössä Psoria
15.5.2018
Reumaliitto on julkaissut ensitietoesitteen 13–17 vuotiaille nuorille, jotka ovat ju