Tinja Saarela: Lisää laatua liikuntaan

2.2.2017

Reumatrainerit hakivat Vuokatista innostusta ja eväitä omien yhdistystensä liikuntatoimintaan.

Lisää laatua liikuntaan -koulutus kokosi tammikuisena viikonloppuna 15 aktiivista liikuntavastaavaa Vuokattiin kymmenestä paikallisyhdistyksestä eri puolelta Suomea. 

Yhdistyksen liikuntavastaava, tai reumatraineri, kuten meillä on tapana sanoa, on todellinen tuhattaituri. Hän kannustaa vertaisiaan liikkumaan sekä huolehtimaan terveydestä ja hyvinvoinnista. Hän on yhdistyksensä liikunta-asioiden koordinaattori ja organisoi toiminnan toteutusta. Tehtävä tarjoaa antoisia hetkiä ja sopivasti vastuuta - liikuntavastaava pääsee aidosti vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja ihmisten hyvinvointiin.

Yhdistyksen liikuntavastaava, tai reumatraineri, on todellinen tuhattaituri.

Tärkeää on, ettei liikuntavastaava jää yksin tehtävien ja roolien ristipaineessa. Monet yhdistykset ovat nimenneet työparin, varaliikuntavastaavan tai jopa liikuntatoimikunnan jakamaan vastuuta. Lisäksi vuoropuhelu paikallisessa liikuntaverkostossa on tärkeää. Hyvät suhteet kunnan sote- ja liikuntatoimien viranhaltioihin sekä muihin kumppaneihin auttavat liikuntavastaavan tehtävässä. Mikään tai kukaan ei toimi yksinään, joten saumatonta yhteistyötä tarvitaan.

Tärkeää on, ettei liikuntavastaava jää yksin. Monet yhdistykset ovat nimenneet työparin, varaliikuntavastaavan tai jopa liikuntatoimikunnan jakamaan vastuuta.

Viikonlopun koulutuksen tavoitteena oli ruokkia liikuntavastaavien innostusta ja tarjota tehtävään käytännön eväitä, ohjeita ja vinkkejä. Koulutus opasti liikuntatoiminnan suunnittelemisessa ja järjestämisessä.

Onnistumisen kokemukset, kannustus ja yhteenkuuluvuus ovat tärkeitä meille kaikille. Niistä saimme nauttia yhteisillä päivillämme Vuokatissa. Nyt toivon, että viikonlopun eväät kohtaavat laajan joukon liikkujia yhdistyksissä. Onhan Reumaliiton ja Suomen itsenäisyyden juhlavuosi myös liikunnan ja urheilun juhlaa!

Onnistumisen kokemukset, kannustus ja yhteenkuuluvuus ovat tärkeitä meille kaikille.

Asiasanat: liikuntavastaava, reumatrainer, hyvinvointi, terveysliikunta, soveltava liikunta

Sauvakavely

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

liikuntasalo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nauhat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

verkostot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yli 200 liikuntavastaa/reumatraineriä organisoivat Reumaliiton jäsenyhdistyksissä liikuntatoimintaa. Erilaisia liikuntaryhmiä, suosituimpina vesiliikuntaryhmät, on lähes 500 ja ne tarjoavat liikunnan iloa, yhdessäoloa sekä positiivisia vaikutuksia tuhansille jäsenillemme. Lisää laatua liikuntaan -koulutus oli Reumaliitolle räätälöity Soveltava Liikunta SoveLi ry:n Liikkeelle-koulutus, joka toteutui yhteistyössä SoveLi ry:n, Reumaliitto ry:n ja Opintokeskus Siviksen kanssa. 

Huomaa myös

Tinja Saarela
Kirjoittaja
Tinja Saarela
Tinja Saarela on Reumaliiton liikuntasuunnittelija.

Aiheeseen liittyvät uutiset ja blogit

26.5.2020
Liikunta on tärkeää kipupotilaalle. Se saattaa vähentää kipujakin.  
10.3.2020
Joka kymmenennellä suomalaisella on yliliikkuvat nivelet.
12.12.2019
Niskakipu on yleinen ja helposti toistuva vaiva, mutta siinä on harvoin kyse mistään

Aiheeseen liittyvät tapahtumat

Valtakunnallinen
Kävely on helppoa ja ilmaista. Sytytetään yhdessä into ja kipinä kävellä! 
Tampere
Reumaliitto järjestää kursseja erilaisissa elämäntilanteissa oleville reuma- ja muit
Verkkotapahtuma
Jokaisella meillä on hetkiä, jolloin tuntuu että "ei paljoa naurata".
Verkkotapahtuma
Reuma- ja tulesyhdistysten liikuntavastaavien treffi-il