Tarkista itsehoitolääkkeittesi turvallinen käyttö

18.3.2014

Keskiviikkona 19. maaliskuuta vietetään Kansallista lääkehoitopäivää. Teemana on itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö. Vuosittainen teemapäivä järjestetään sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon aloitteesta. Lääkealan turvallisuus  ja kehittämiskeskus Fimea koordinoi päivää, jota viettävät monet järjestöt yhdistyksineen, Apteekkariliiton jäsenapteekit ja muut lääke- ja terveysalan toimijat. Tutustu lääkehoitopäivän toimintaan ja tapahtumiin Lääkehoidonpäiva 19.3.2014.

Suomen Potilasturvallisuusyhdistyksen Turvallinen Lääkehoito -jaos osallistuu lääkehoidon päivään tiedotteella. Tutustu ohjeisiin itsehoitolääkkeiden turvallisesta käytöstä.

Apteekeissa ympäri Suomen vietetään 19.3 .lääkehoidon päivää. Oikein käytettynä itsehoitolääkkeet ovat turvallisia, mutta niihinkin voi liittyä riskejä. Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Sirpa Peura muistuttaa, että lääkkeen oikea käyttötarkoitus ja lääkkeen soveltuvuus on hyvä varmistaa aina apteekin asiantuntijalta.
 – Kannustan kaikkia lääkkeiden käyttäjiä hyödyntämään tätä osaamista jokaisella apteekkikäynnillään.
 
Ministeri Risikko mittaa paineet

 
Lääkehoidon päivänä apteekit ympäri Suomen ovat varautuneet asiakkaiden neuvontaan erityisellä panostuksella. Tarkista asiakastapahtuma- ja luentotiedot www.laakehoidonpaiva.fi.
 
Yksi teemapäivää viettävistä apteekeista on helsinkiläinen Ruoholahden apteekki. Päivään tuo erityisen lisän sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon vierailu. Ministeri tutustuu apteekin itsehoitoneuvontaan Lääkehoidon päivänä klo 12.30–13.30.  Ministeri Risikko mittaa Ruoholahden apteekissa asiakkaiden verenpainetta ja keskustelee samalla heidän kanssaan kokemuksista apteekkien palveluista.

Työkaluja lääkkeen käyttäjälle:

Kysy ja kerro lääkehoidostasi! -muistilista (Potilaan käsikirjassa) www.thl.fi

Sähköinen Lääkekortti.fi-palvelu www.laakekortti.fi

Luotettavaa lääketietoa:

www.laakeinfo.fi

www.fimea.fi/laaketieto/valmisteyhteenvedot

www.terveyskirjasto.fi