Sauvakävelyn maailmanennätys nyt Suomessa

9.10.2010

Joulupukki kannusti kävelijöitä Rovaniemellä: Sauvakävelyn maailmanennätys nyt Suomessa

Sauvakävelijät tekivät Guinness World Records™ maailmanennätystä hyvän hoidon puolesta reumaviikon aattona lokakuun yhdeksäntenä päivänä.  Yhteensä 10 paikkakunnalla rekisteröitiin kolmen kilometrin lenkille lähtijöitä kaikkiaan 3 811 ja maaliinsaapujia 3 786. Virallisen tarkistuksen jälkeen luku ilmoitetaan ennätysten kirjaan, mutta jo nyt on varmaa että uusi maailmanennätys syntyi. Aiempi sauvakävelyn maailmanennätys oli ruotsalaisten hallussa. Vuonna 2006 Ruotsissa rekisteröitiin samanaikaisesti käveltyyn edelliseen maailmanennätykseen 1 026 kävelijää.

Sauvakävelyllä tempaistiin reumasairauksien hyvän hoidon puolesta. Hankkeen toteuttajat Suomen Reumaliitto ry ja Roche Oy. halusivat herättää keskustelua reumasairauksien hoitomahdollisuuksista ja hoidon resursseista sekä lisätä hyvinvointia liikunnan avulla. Tapahtuma järjestettiin samanaikaisesti  Guinnessin maailmanennätyssääntöjen mukaisesti kymmenellä paikkakunnalla: Helsingissä, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa, Seinäjoella, Oulussa ja Rovaniemellä. ME-kävelyn suojelijana oli kansanedustaja Juha Mieto. Rovaniemen kävelijöitä kannusti itse sauvakävelyn esikuva Joulupukki.

Suomen Reumaliitto korostaa, että hyvä hoito tarkoittaa toimivia hoitoketjuja alkaen varhaisesta taudinmäärityksestä ja päätyen oikeaan hoitoon ja kuntoutukseen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Viranomaiset seuraavat hoitoketjujen toimivuutta. ”Raportit osoittavat, että ketjut toimivat keskimäärin hyvin. Reumaliiton saamien potilaspalautteiden mukaan hyvän reumahoidon toteutumisessa on Suomessa edelleen alueellisia eroja”, totesi Suomen Reumaliiton puheenjohtaja Keijo Tauriainen sauvakävelyn päätapahtumassa Pirkkolassa Helsingissä.  Keijo Tauriainen lähetti kävelijät matkaan ja avasi samalla 63. Reumaviikon.

Yhteensä rekisteröityjä sauvakävelylle lähtijöitä oli 3 811 (3 km), maaliin saapui 3 786.

Tulokset kaupungeittain, rekisteröityjä lähtijöitä:

Helsinki 620
Joensuu 350
Jyväskylä 306
Kuopio 463
Lahti 304
Oulu 530
Rovaniemi 285
Seinäjoki 333
Tampere 354
Turku 266

Lisätietoja: Riitta Katko, viestintäpäällikkö, Suomen Reumaliitto ry. puh. 040 554 6822

Katso kuvia kuvagalleriasta