Saara Kantanen voitti Edgar Stene 2015 -kirjoituskilpailun Suomen osakilpailun

6.3.2015

Suomessa kilpailuun saapui kymmenen kirjoitusta. Kantasen voitosta arvostelulautakunta oli yksimielinen. Kunniamaininnat annettiin Aino Lehtoselle Huittisiin ja Anneli Kivelälle Laitikkalaan.

Saara Kantanen on 46-vuotias. Hän on oireillut lapsuudesta asti, mutta diagnoosit kipuiluun ja sairasteluun hän on saanut vasta viime vuosina. Tehoavan hoidon hän on saanut myöhään, joten elämä on ollut kipujen ja jaksamisen kanssa taistelua.

Hän on työskennellyt yli 20 vuotta kaupassa myyjänä, myymäläpäällikkönä ja varapäällikkönä. Vuonna 2011 hän pääsi toimistotyöhön toimistosihteeriksi.

Kantasen kirjoitus vastasi erinomaisesti kirjoituskilpailun otsikkoa Ohjat omissa käsissäni, yhteistyössä parhaakseni. Siinä välittyivät jäsentyneesti sairastamisen ja selviytymisen yhteydet eri elämänvaiheissa.

Reuma-lehti haastattelee Saara Kantasta seuraavaan numeroonsa 2/2015. Samalla julkaisemme hänen kilpailutyönsä. Muita kirjoituskilpailuun osallistuneita kirjoituksia julkaisemme lehden tilan salliessa. Seuraamme Eularin päätöksiä kirjoituskilpailun kulusta kevään aikana.

Arvostelulautakuntaan kuuluivat puheenjohtajana Ritva Aho, toimittaja Liina Putkonen, päätoimittaja Riitta Katko ja toimitussihteeri Ulla Palonen-Tikkanen.

Lisätiedot:
Ulla Palonen-Tikkanen
puh. 040 748 82 75