Reumaviikko 7.-14.10.2012: Terveydenhuoltolaki käytäntöön

26.9.2012

Suomen Reumaliitto tekee tunnetuksi uutta terveydenhuoltolakia ja potilaan vaikutusmahdollisuuksia omaan hoitoonsa. Aihe on esillä varsinkin Reumaviikon 7.-14.10.2012 tilaisuuksissa. Sairauskohtaisessa työssä on erityisaiheena nivelrikko.

Suomen Reumaliiton yli 60-vuotinen perinne on lokakuinen reumaviikko. Liitto ja sen yhdistykset järjestävät viikon aikana runsaasti tapahtumia, luentoja, avointen ovien tilaisuuksia ja retkiä. Reumaviikko avataan

Oulussa valtakunnallisessa pääjuhlassa, joka on samalla Oulun yhdistyksen 60-vuotisjuhla. Tilaisuus pidetään 0.2017.12 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa alkaen kello 13. Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy.

Maailman Reumapäivä 12.10.2012:

Taas tempaistaan vesikampanjalla

Suomen Reumaliitto tempaisee yhdistyksineen nyt jo kolmannen kerran vesiliikunnan saamiseksi yhä useampien liikunta- ja kuntoilumuodoksi. Jäsenyhdistyksistämme 70 yhdistystä järjestää jäsenilleen allasjumppaa viikoittain. Veshumppa vetreyttää -kampanja on Suomen oma osuus Maailman Reumapäivän Move to Improve - Pysy liikkeessä kampanjointiin.

Veshumpassa yhdistyvät vesiliikunnan tutut hyvät vaikutukset sekä hauska, elämäniloinen toteutusmuoto. Humppa on suomalaisten oma suosikkitanssi ja vesiliikunta Reumaliiton yhdistyksissä suosituin tule-oireisille sopiva liikuntamuoto. Veshumppa-kampanja huipentuu Reumaviikolla, jolloin yhdistykset yhteistyökumppaneineen järjestävät liikuntatapahtuman tai tempauksen.

Päätapahtuma on Turussa 12.10.2012 klo 14-18 Impivaaran uimahallissa, jossa laulaja Eino Grön vauhdittaa uimareita laulullaan.

Veshumppa-tapahtumia on mm. Hämeenlinnassa, Jokilaaksossa, Järvenpäässä, Kuhmossa, Lohjalla, Outokummussa ja Riihimäellä. 


Vilkutuskampanja 12.10.2012

Maailman Reumapäivänä järjestetään aktiiviseen elämään innostavia tempauksia aiheena Move to Improve. Kansainvälinen vilkutuskampanja 12.10. 2012 kerää vilkutuskuvia Maailman Reumapäivän englanninkielisille sivuille. Vilkutus on hauskaa, fyysistä ja helppoa. Kuvilla vilkuttajat voivat ilmaista tukensa tule-sairaiden fyysisen aktiivisuuden ylläpitoon. Tavoitteena on saada sivuille 100 000 vilkuttajaa.  Sivut: www.worldarthritisday.org/ www.facebook.com/worldarthritisday

Hymyilevät huoltomiehet  liiton TULE-huoltamolla

Reumaliitto jatkaa tule-terveystiedon levittämistä TULE-huoltamollaan. Yhdistykset järjestävät Reumaviikolla TULE-huoltamopisteitä erilaisissa tapahtumissa. Vuonna 2011 liitto osallistui KKI-ohjelman Suomi mies seikkailee -rekkakiertueeseen 16 paikkakunnalla. TULE-huoltamolla katsastettiin 2 347 asiakasta, pääosin miehiä.

Tukipuhelimet

Suomen Reumaliitolla on kaksi tukipuhelinaikaa, jolloin reumahoitaja vastaa puheluihin. Puhelut ovat normaalihintaisia.

Nivelrikkopuhelin Tiistaisin klo 9-12, puh. 040 767 0871

Reumahoitajapuhelin Maanantaisin klo 9-12, puh. 040 767 0871

Verkkosivut palvelevat www.reumaliitto.fi

Suomen Reumaliiton verkkosivut www.reumaliitto.fi tarjoavat ajankohtaistietoa liiton toiminnasta ja tapahtumista sekä suomeksi että ruotsiksi. Sivuilla on Reuma-aapinen, joka tarjoaa ensitietoa reumasairauksista. Sairauskohtaiset potilasohjeet ovat tulostettavissa Reuma-aapisesta pdf-muodossa. Tulenuorilla on oma verkkosivunsa osoitteessa www.tulenuori.fi ja myös oma facebook-sivu.

Mukaan yhdistykseen

Teemme Suomen Reumaliitossa työtä reumasairaiden ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla. Haluamme tarjota voimaa ja iloa jäsenyydestä ja tietoa kaikkien suomalaisten terveydeksi. Yhdistystemme vertaisverkko on maankattava. Tervetuloa mukaan toimintaamme.

Liittymällä Suomen Reumaliiton jäsenyhdistykseen hyödyt sekä liiton että yhdistyksen palveluista. Yhdistykset tarjoavat paljon mahdollisuuksia toimintaan ja vapaaehtoistyöhön. Jäsenenä saat mm. Reuma-lehden vuosikerran. Reuma-lehti on jakanut tietoa tuki- ja liikuntaelinsairauksista jo vuodesta 1953 alkaen. Lehti täyttää 60 vuotta vuonna 2012. Reuma-lehden voi myös tilata erikseen.Vuosikerran hinta on vuonna 2013 25 euroa. 

Lisätietoja:

Suomen Reumaliitto ry. viestintäpäällikkö Riitta Katko, puh. 040 554 6822 www.reumaliitto.fi