Reumatologien tarve tulevaisuudessa on esitettyä suurempi

4.6.2019

Sosiaali- ja terveysministeriö on luonnoksessaan erikoislääkärien ja erikoishammaslääkärien tarvearvioksi vuoteen 2035 esittänyt, että vuonna 2035 Suomessa tarvitaan 133 reumatologian erikoislääkäriä. Tämä on 111 % enemmän kuin vuonna 2018. Jotta tähän tavoitteeseen päästään, tulisi vuosittain valmistua 6,1 erikoislääkäriä.

Suomen Reumaliiton mielestä tarve on paljon tätä suurempi.

Jaamme asiassa Suomen Reumatologisen yhdistyksen (SRY) ja Reumasairauksien koordinaatiokeskuksen näkemyksen, jonka mukaan Suomessa tarvitaan vuonna 2035 noin 150 reumatologia, jotta väestön palvelutarve tulee täytettyä.

Näin ollen vuosittain pitäisi valmistua 7,3 reumatologia luonnoksessa ehdotetun 6,1 erikoislääkärin sijaan.

Kannanotto kokonaisuudessaan (pdf.)

Lääkäreitä sairaalakäytävällä selin, kuva Melendez / Unsplash
Kuvituskuva Luiz Melendez / Unsplash

28.4.2022