Reumaliitto vaatii korvattavuutta RoActemra-lääkkeelle jättisoluarteriitin hoitoon

14.4.2020

Reumaliitto antoi lausuntonsa lääkkeiden hintalautakunnalle sosiaali- ja terveysministeriöön. Lausunnon tavoitteena on saada RoActemra-lääke Kela-korvattavaksi jättisoluarteriitin hoidossa.

Syyskuussa 2017 Euroopan lääkeviranomainen EMEA hyväksyi RoActemra-lääkkeen jättisoluarteriitin hoitoon, mutta lääkehoitoa ei ole vieläkään mahdollista saada Suomessa korvattuna tähän sairauteen.

Suomalaiset jättisoluarteriittiin sairastuneet ovat siten huonommassa asemassa moniin muiden Euroopan maiden potilaisiin nähden. Eriarvoisuutta on myös eri diagnoosien kesken: samaa lääkettä saa korvattavana nivelreuman hoitoon, mutta ei jättisoluarteriitin hoitoon.

Lue lausunto kokonaisuudessaan (pdf.)

28.4.2022
Sosiaali- ja terveysministeriö pyysi Reumaliitolta lausuntoa tekeillä oleviin esteettömyysasetuks
5.4.2022
Reumaliitto lähetti avoimen kirjeen kansanedustajille yhdessä kahdeksan muun potilasjärjestön kan