Reumaliitto lausui aktiivimalliin

5.9.2019

Reumaliitto lähetti sosiaali- ja terveysministeriöön lausuntonsa aktiivimalliin liittyen. Hallituksen esityksessä ehdotetaan aktiivimallin leikkureiden ja velvoitteiden kumoamista.

Reumaliiton lausunnon pääkohdat

• Reumaliitto kannattaa aktiivimallin leikkureiden ja velvoitteiden kumoamista.
  • Usea työtön on oikeasti osatyökykyinen tai työkyvytön, eli väärällä etuudella.
  • Hallitusohjelman kirjaukset oikealla etuudella olosta tulee toteuttaa.
  • Jokaiselle työikäiselle pitkäaikaissairaalle, joka on työtön tai jonka työssäjaksamiseen sairaus vaikuttaa, tulee taata kuntoutusohjaajan tai työkykykoordinaattorin kanssa yksilöllisesti katsottu polku työelämään tai työelämässä pysymiseen.

Lausunto kokonaisuudessaan (pdf.)

26.1.2021
Reumasairauksien koordinaatiokeskus sekä Suomen Reumatologinen Yhdistys ovat tehneet
22.1.2021
Uusi vuosi tuo mukanaan hyviä uutisia.
17.12.2020
Reumaliitossa vaikutimme erityisesti järjestöjen toiminnan turvaamiseksi sekä sai
9.12.2020
Reuma- ja tules-yhdistykset järjestivät ennen koronaa viikoittain yli 600 tuntia toimintaa.