Reumaliitto lausui aktiivimalliin

5.9.2019

Reumaliitto lähetti sosiaali- ja terveysministeriöön lausuntonsa aktiivimalliin liittyen. Hallituksen esityksessä ehdotetaan aktiivimallin leikkureiden ja velvoitteiden kumoamista.

Reumaliiton lausunnon pääkohdat

• Reumaliitto kannattaa aktiivimallin leikkureiden ja velvoitteiden kumoamista.
  • Usea työtön on oikeasti osatyökykyinen tai työkyvytön, eli väärällä etuudella.
  • Hallitusohjelman kirjaukset oikealla etuudella olosta tulee toteuttaa.
  • Jokaiselle työikäiselle pitkäaikaissairaalle, joka on työtön tai jonka työssäjaksamiseen sairaus vaikuttaa, tulee taata kuntoutusohjaajan tai työkykykoordinaattorin kanssa yksilöllisesti katsottu polku työelämään tai työelämässä pysymiseen.

Lausunto kokonaisuudessaan (pdf.)

28.6.2021
Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksella säädetään, mitkä laaturekisterit ovat Ter
17.6.2021