Reumaliitto lausui aktiivimalliin

5.9.2019

Reumaliitto lähetti sosiaali- ja terveysministeriöön lausuntonsa aktiivimalliin liittyen. Hallituksen esityksessä ehdotetaan aktiivimallin leikkureiden ja velvoitteiden kumoamista.

Reumaliiton lausunnon pääkohdat

• Reumaliitto kannattaa aktiivimallin leikkureiden ja velvoitteiden kumoamista.
  • Usea työtön on oikeasti osatyökykyinen tai työkyvytön, eli väärällä etuudella.
  • Hallitusohjelman kirjaukset oikealla etuudella olosta tulee toteuttaa.
  • Jokaiselle työikäiselle pitkäaikaissairaalle, joka on työtön tai jonka työssäjaksamiseen sairaus vaikuttaa, tulee taata kuntoutusohjaajan tai työkykykoordinaattorin kanssa yksilöllisesti katsottu polku työelämään tai työelämässä pysymiseen.

Lausunto kokonaisuudessaan (pdf.)

1.12.2021
Suomen Reumaliitto oli mukana perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun koolle kutsumassa pyö
28.10.2021