Reumaliitto lausui aktiivimalliin

5.9.2019

Reumaliitto lähetti sosiaali- ja terveysministeriöön lausuntonsa aktiivimalliin liittyen. Hallituksen esityksessä ehdotetaan aktiivimallin leikkureiden ja velvoitteiden kumoamista.

Reumaliiton lausunnon pääkohdat

• Reumaliitto kannattaa aktiivimallin leikkureiden ja velvoitteiden kumoamista.
  • Usea työtön on oikeasti osatyökykyinen tai työkyvytön, eli väärällä etuudella.
  • Hallitusohjelman kirjaukset oikealla etuudella olosta tulee toteuttaa.
  • Jokaiselle työikäiselle pitkäaikaissairaalle, joka on työtön tai jonka työssäjaksamiseen sairaus vaikuttaa, tulee taata kuntoutusohjaajan tai työkykykoordinaattorin kanssa yksilöllisesti katsottu polku työelämään tai työelämässä pysymiseen.

Lausunto kokonaisuudessaan (pdf.)

28.9.2020
Suomen Reumaliitto antoi lausuntonsa hallituksen esitykseen sote-uudistuksesta.<
4.9.2020
Valtiovarainministeriön budjettiesityksessä sosiaali-
19.8.2020
Reumahoitaja vastaa chat-palvelussa tiistai-iltaisin.
12.8.2020
Hallitus neuvottelee paraikaa työllisyystoimista, joiden olisi määrä tuoda Suomeen 30