Reumaliitto lausui aktiivimalliin

5.9.2019

Reumaliitto lähetti sosiaali- ja terveysministeriöön lausuntonsa aktiivimalliin liittyen. Hallituksen esityksessä ehdotetaan aktiivimallin leikkureiden ja velvoitteiden kumoamista.

Reumaliiton lausunnon pääkohdat

• Reumaliitto kannattaa aktiivimallin leikkureiden ja velvoitteiden kumoamista.
  • Usea työtön on oikeasti osatyökykyinen tai työkyvytön, eli väärällä etuudella.
  • Hallitusohjelman kirjaukset oikealla etuudella olosta tulee toteuttaa.
  • Jokaiselle työikäiselle pitkäaikaissairaalle, joka on työtön tai jonka työssäjaksamiseen sairaus vaikuttaa, tulee taata kuntoutusohjaajan tai työkykykoordinaattorin kanssa yksilöllisesti katsottu polku työelämään tai työelämässä pysymiseen.

Lausunto kokonaisuudessaan (pdf.)

31.3.2020
Reumaliitto lausui sosiaali- ja terveysministeriölle näkemyksensä valmisteilla olevaa
19.3.2020
Reumatologi Antti Puolitaipaleen suorat luennot jatkuvat huhtikuussa
13.3.2020
Reumaliitto peruu omat tapahtumansa huhtikuun loppuun asti koronavirustilanteen taki
12.3.2020
Tärkeintä on pyrkiä suojautumaan koronavirukselta.