Reumaliitto kutsuu kävelylle 27.9.2014 Kaivopuistoon

23.9.2014

Tule kävelylle Kaivopuiston rantaan

Maaottelukävely lauantaina 27.9.2014

Kaivopuisto, Helsinki klo 11.30 - 14.00

Suomen Viron ja Ruotsin reumaliitot kannustavat kaikkia ihmisiä kävelemään tuki- ja liikuntaelinterveytensä (tule) puolesta. Merellisissä maisemissa Kaivopuistossa järjestettävä kävelytapahtuma tarjoaa tietoa tuki- ja liikuntaelinsairauksista ja liikunnan hyvää tekevistä vaikutuksista iloisessa maaotteluhengessä. Maaottelukävelyssä valittavina ovat kilometrin ja kolmen kilometrin reitit. Tapahtumatori on leikkipaikan hiekkakentällä.

Jokainen askel on askel eteenpäin

”Haastamme mukaan kaikki kiinnostuneet, ei tarvitse olla reumasairauksia  sairastava. Kävely on tehokasta, turvallista ja edullista terveysliikuntaa, jota voi suositella kaikille. Se on nivelystävällistä. Nivelet kuormittuvat sopivasti ja niiden liikkuvuus lisääntyy”, sanoo liikuntasuunnittelija Tinja Saarela Suomen Reumaliitosta.

Kävelytekniikkaohjausta, jumppaa ja tietoa toimintapisteistä

Tapahtumassa Ikiliikkuja Aira Samulin kannustaa kävelijöitä liikkumaan. Fysioterapeutti, tietokirjailija Jarmo Ahonen antaa tapahtumatorilla vinkkejä kehonhallintaan ja kävelytekniikkaan. Laulaja-lauluntekijä Yona viihdyttää kitaristin kanssa kävelytapahtumaan osallistujia.

Suomen Reumaliitto on edistänyt  kävelyliikuntaa jo 20 vuotta osana liikuntatoimintaansa. Kävely on suosituin liikuntamuoto liiton 159 jäsenyhdistyksessä. Reumaliiton tavoitteina on, että reumasairauksia sairastavat saavat parasta mahdollista hoitoa lääketieteellisin perustein, lisätä ymmärrystä reumasairauksista  sekä tukea ja kannustaa kansalaisia terveysliikuntaan työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi.

Tule Kaivopuistoon kävelemään. Täällä ei ole hirvikärpäsiä!

Kävlytapahtumassa yhteistyössä Reumatikerförbundet/Swedish Rheumatism Association, Eesti Reumaliit/ Estonian Rheumatism Association, Helsingin kaupungin Liikuntavirasto, Helsingin Latu ry, Friskis&Svettis, Helsinki , Green Day Promotion Oy, Kuntoutumiskeskus Apila Oy, Laurea ammattikorkeakoulu, Mellunkylän Kontio ry

Merta näkyvissä, tervetuloa!

Lisätietoja:
www.reumaliitto.fi, Tinja Saarela, liikuntasuunnittelija, tinja.saarela(at)reumaliitto.fi, puh. 040 821 55 67