Reumaliitto järjestää Iloa lapsen elämään -tapahtuman reumaa sairastaville lapsille

28.8.2014

Suomessa lastenreumaan sairastuu vuosittain noin 150 lasta, joista puolet on sairastuessaan alle viisivuotiaita. Lastenreuma ei ole yksi ja yhtenäinen tauti. Tavallisesti se luokitellaan seitsemään alatyyppiin.

Tampereella lapset pääsevät mukaan liikunnan riemuun, teatterin taikaan, biisipajaan ja vierailuille mm. Tampereen taidemuseon Muumilaaksoon ja Vakoilumuseoon. Reumalääkäri, reumahoitaja ja psykologi keskustelevat paneelissa lasten kanssa kivun hoidosta.

Lapsille esiintyvät Risto Räppääjä sekä lapsikuoro Tactus. Muusikko Marko ”Maki ” Kolehmainen ja laulaja Tracy Lipp työstävät osallistujien kanssa reumaa sairastavien nuorten omaa kappaletta. Tilaisuuden juontaa Sanna Mämmi. Päivä huipentuu yhteiseen ilonpitoon Särkänniemen huvipuistossa.

Toimittajat ovat tervetulleita uutisoimaan tapahtumaa.

Lisätietoja tilaisuudesta toimituksille kertoo Suomen Reumaliiton toimitusjohtaja Maria Ekroth, puh. 040 707 91 14 maria.ekroth(at)reumaliitto.fi

Haastateltavia ja yhteyksiä lapsiin ja perheisiin järjestää suunnittelija Sini Hirvonen puh. 044 563 00 80, sini.hirvonen(at)reumaliitto.fi. Yhteydenotot pyydämme sopimaan ennen tapahtumapäivää.

Kiitos keräykseen osallistuneille

Suomen Reumaliitto järjesti lipaskeräyksen Iloa lapsen elämään jääkiekon
SM-liigaotteluissa 6.-11.3.2014. Keräys lasten ja nuorten toimintaan tuotti 10 600 euroa. Kampanjan aikana liitto sai myös muita lahjoituksia.

Reumaliitto kiittää kaikkia Iloa lapsen elämään -keräyksen lahjoittajia, jääkiekon SM-liigaa, paikallisseuroja kahdeksalla paikkakunnalla, vapaaehtoisia lipaskerääjiä ja  Muksujen merkkituotekirpparin järjestäjiä. 

Seuraa tapahtumaa: Twitterissä #iloalapsenelämään ja Facebookissa Iloa lapsen elämään –sivu kokoaa päivän tunnelmia.