Reumaliiton sopeutumisvalmennuskurssien kilpailutus: kysymykset

17.1.2014

Avoin hankintailmoitus: http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2013-029408/

Vastauksia palveluntarjoajilta määräajassa tulleisiin kysymyksiin:

1. kysymys:
”Vastuuvakuutuksen laajuus ihmetyttää? Usein korvauksen perusteena edellytetään tuottamuksellisuutta esim. tiloissa liukkaus tai jokin muu ongelma, mutta jos nämä puitteet ovat ok vakuutusyhtiöt eivät välttämättä korvaa tapaturmia. Vakuutukset voivat korvata mm. ohjatussa liikunnassa aiheutuneet haaverit, mutta yleensä suositellaan asiakkaille myös omaa vapaa-ajanvakuutusta. Onko mahdollista saada esimerkkejä/tarkennuksia tähän kohtaan?”     

Vastaus:
Vastuuvakuutus-kohdassa rohkaisemme palveluntarjoajaa käyttämään omaa harkintaa. Jos palveluntarjoajalla on oman arvionsa mukaan riittävät vakuutukset ko. toimintaan varten, tarjoaja voi hyvin osallistua tarjouskilpailuun. Esimerkiksi vapaa-ajantapaturmavakuutuksen puuttuminen ei estä osallistumista.


2. Kysymys:
”Kaikkia kursseja koskevissa yhteisissä vähimmäisvaatimuksissa on mainittu, että invahuoneita tulee olla saatavilla ja niissä on oltava pesuhuoneissa/ wc:ssä korotukset ja turvakaiteet sekä että vuoteen on oltava riittävän korkea. Meillä on tarjolla muutamia esteettömiä huoneita, jotka eivät kuitenkaan ole varsinaisia invahuoneita. Huoneisiin on esteetön kulku ja niissä on mahdollista majoittua pyörätuolilla, mutta korotukset ja turvakaiteet wc:stä puuttuvat ja vuode on standardikorkuinen. Voimmeko osallistua kilpailutukseen tästä huolimatta?”

Vastaus:
Kilpailutukseen voi osallistua näillä edellytyksillä. Tärkeintä on, että käytettävissä on lähtökohtaisesti esteettömiä huoneita, joihin on mahdollista majoittua pyörätuolilla. Mahdolliset huoneen lisävarusteet palveluntarjoaja voi vuokrata esimerkiksi terveyskeskuksesta - mikäli niille on tarvetta.

Lauri Honkala
suunnittelija
lauri.honkala(at)reumaliitto.fi