Reumaliiton sivuilta koottua tietoa sosiaali- ja terveysasioista

22.8.2014

"Toivomme sivujen tukevan sairastunutta ja hänen läheisiään selviämään sairautensa kanssa ja löytämään tiensä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmässä", sanoo Suomen Reumaliiton sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntija Miranna Seppälä, joka ylläpitää sosiaali- ja terveysosiota.

Sosiaali- ja terveysala mielletään monesti vaikeaselkoiseksi ja sekavaksi.  Tavoitteena on auttaa sivuilla kävijää hahmottamaan näitä asioita ja antaa tietoa lisätiedon lähteille. Sivut eivät ole koskaan ”valmiit” vaan päivitämme ja lisäämme niille uutta sisältöä ja ajankohtaistietoa. 

Sivujen sisältö:

Ajankohtaista
Vasemmalla ensimmäisessä palkissa seurataan sote-uutisia eli sosiaali- ja terveysasioiden ajankohtaisia asioita pitkäaikaissairaan kannalta.  

Asiakasmaksut ja -korvaukset 2014
Kuluvan vuoden maksut ja korvaukset löytyvät täältä: lääkekatto, matkakorvaukset, terveydenhuollon maksut jne.

Mistä apua ja tietoa?
Vinkkejä auttavista tahoista ja tiedonlähteistä: koonti oleellisista numeroista ja tahoista, Reumaliiton neuvonta ja hyödyllisiä linkkejä.

Tule-sairaudet
Tietoa tule-sairauksista ja niiden hoidosta, lääkkeistä, leikkauksista, ravinnosta ja rokotuksista.

Terveyspalvelut
Osio opastaa terveyspalveluissa: tietoa järjestelmästä, hoitopaikan ja -henkilön valinta, hoito ulkomailla, asiakkaan oikeudet, kuntoutus, B-lääkärinlausunto ja apuvälineet.

Sosiaaliturva
Täältä saat tietoa sosiaaliturvaan kuuluvista tuista ja palveluista sekä niiden hakemisesta: järjestöjen sosiaaliturvaopas, sosiaaliturvan tarkistuslista ja vakuutusjärjestelmä.

Lapset ja nuoret
Sivuilla on tietoa perheille, joissa on tule-sairautta sairastava lapsi.

Työelämä
Sivusto antaa vinkkejä ja tietoa tule-sairaan työelämään.

Reumaliitto vaikuttaa
Reumaliitto tuo sosiaali- ja terveysasioihin esille tule-sairaan ääntä. Sivustolta löydät liiton kannanotot ja lausunnot sekä tietoa Eduskunnan Tules -ryhmästä.

Miranna Seppälä
sosiaali- ja terveyspolitiikan asiantuntija

miranna.seppala(at)reumaliitto.fi

puh. 0400 497 986