Reumaförbundet: Sommardagar på Åland 26-27 maj 2012 - Kesäpäivät Ahvenanmaalla

1.6.2012

Ruotsinkielisten Kesäpäivien 26. - 27.5. kuvasatoa Ahvenanmaalta Kuvagalleriassa.

På Reumaförbundet i Finlands Sommardagar på Åland samlades deltagare från nio föreningar. Styrelseledamot Gunvor Leppäniemi från Reumatikerförbundet framförde hälsning från systerföreningen i Sverige.

Landshövding Peter Lindbäck från Statens ämbetsverk på Åland, social- och miljöminister Carina Aaltonen från Ålands landskapsregering och ordförande Mona Eriksson från Ålands Reumaförening höll sina välkomstal under öppningsfesten.

Reumaförbundet i Finlands hälsning framfördes av verkställande direktör Mervi Ahlroth.

Dagarnas program bestod bland annat av en inspirerande föreläsning ”Fysisk aktivitet för bättre hälsa vid reumatisk sjukdom” som hölls av professor i sjukgymnastik Christina Opava från Karolinska insitutet.

Ordförande för Helsingfors Svenska Reumaförening Gunvor Brettschneider höll ett inlägg om framtidsvyer för medlemsföreningarna.

Styrelseledamot i Reumaförbundet i Finland Matti Kujanpää berättade i dagarnas sammanfattning bl.a. att att följande svenskspråkiga sommardagar ordnas 2014.

Dagarna förstärkte samarbetet mellan Reumaförbundet i Finland och Ålands Reumaförening.

Se bilder i Bildgalleri

Fotografier: Ida Jansson