Reuma-lehti uudistui

13.3.2013
Lehti on nyt kooltaan entistä helpommin käsiteltävä ja säilytettävä lukupaketti. Lehden nimiön ulkoasu on lähellä ensimmäisen 60 vuotta sitten ilmestyneen Reuma-lehden kirjasintyyliä. Ulkoasuratkaisussa on haettu aikakauslehtityylistä taittoratkaisua, jossa kuvilla ja taittorytmillä on oma merkityksensä.

Reuma-lehti ilmestyy vuonna 2013 neljä kertaa. Lehdessä on keskimäärin 68 sivua. Osa aineistosta julkaistaan ruotsin kielellä. Lehden tilaushinta on 25 euroa. Lehti on Suomen Reumaliiton jäsenyhdistysten jäsenten jäsenetu.

Reuma-lehden numerossa 1/2013 kerromme mm.:


Vaikuttamista alueiden kautta
Pitkäaikaissairaan hoitopolusta pitää vaikuttaen saada kunnollinen. Reumaliiton vaikuttamisverkostolla riittää siis työtä polun tasoittamisessa, toteaa liiton puheenjohtaja Keijo Tauriainen pääkirjoituksessaan.

Valolinna tuli Heinolaan Reuman tilalle
Reumasäätiön kiinteistö on alkanut virkistyä ja saada uutta yritystoimintaa vankkojen seiniensä sisälle.

Emeritusprofessori Heikki Isomäki on poissa
Isomäki oli kansainvälisesti arvostettu reumalääkäri, tutkija ja uusien lääkäripolvien kasvattaja. Hän toimi myös kauden Suomen Reumaliiton puheenjohtajana.

Tanssitaiteilija Reijo Kela peittää kipujaan tanssin avulla

Reijo Kela on rääkännyt ja höykyttänyt kehoaan niin, että palautumista ei ole ollut tarpeeksi. Hän uskoo, että omalle keholleen voisi olla armollisempi kuin hän itse on ollut.

Sopeutumisvalmennus auttaa tunnistamaan tilansa
Edgar Stene -kirjoituskilpailun voittaja Raija Heimonen kirjoittaa kolumnissaan Päänahkasi on kireä kokemuksistaan sopeutumisvalmennuskurssilla.

Reumaliitto kysyi lastenreumaperheiltä hoidosta
Perheet korostavat nopeaa hoitoonpääsyä ja pysyviä hoitosuhteita.

Sukupuolihormonit Sjögrenin syndroomassa ja SLE:ssä
Sukupuolihormonit ovat varmistumassa Sjögrenin syndrooman ja SLE:n synnyssä vaikuttaviksi tekijöiksi. Filosofian tohtori Pauliina Porola professori Yrjö T. Konttisen maineikkaasta tutkijaryhmästä väitteli näiden tautien syntymekanismeista.

Autovasta-aineet reumasairauksissa
Reumatologi Heikki Julkunen on koonnut laajan aineiston autovasta-aineiden merkityksestä reumasairauksissa.

Jooga tukee kuntoutujaa
Jooga tukee kuntoutujaa ja sopii harrastajan mielestä jopa kuusikymppiselle miehelle. Suomen Joogaliiton puheenjohtaja, fysiatri Sinikka Tala kertoo joogan terveyshyödyistä. Rovaniemen reumayhdistyksen jäsenet joogaavat.

Liikuntavirikkeitä tule-terveydeksi

Sopiva liikunta tuo iloa elämään kunnosta riippumatta. Jumppa kehittää nivelten liikkuvuutta. TULE-huoltamo ohjaa koneiston keväthuoltoon liikuntasuunnittelija Outi Pautamon ohjein.

Jalkaongelmiin saa apua ammattilaisilta

Askelmerkeissä tietoa jalkojen omahoitoon ja ohjeet jalkajumppaan. Huomattavalla osalla aikuisväestöstä on päivittäisiä jalkakipuja. Tuki- ja liikuntaelinsairaiden tuloksellinen jalkojenhoito vaatii yhteistyötä ja jalkojenhoidon porrastusta.

Kirsi Myllys Susitieltä henkilökuvassa
Englanninopettaja Kisi Myllys ei luovuta. Taipumus tarttua toimeen pitää SLE.tä sairastavan Kirsin vireessä. Kirsi on SLE-yhdistyksen ry:n aktiivi.

Lisätietoja: päätoimittaja Riitta Katko puh.040 554 6822

Liity Suomen Reumaliiton jäsenyhdistykseen. Saat Reuma-lehden jäsenetuna.

Tilaa Reuma-lehden vuosikerta 2013 25 euron vuosikertahinnalla.

Reuma-lehden sanaristikon voi täyttää myös verkossa.