RAY tukee Reumaliiton järjestötyötä vuonna 2017

19.12.2016

RAY on julkaissut historiansa viimeisen avustusehdotuksen Raha-automaattiavustusten jaosta sosiaali- ja terveysalan järjestöille. 

Raha-automaattiyhdistys esittää Reumaliitolle 893 000 euron yleisavustusta ensi vuodelle. Avustus vastaa tämän vuoden tasoa. Yleisavustuksella Reumaliitto tekee järjestötyötään ja toteuttaa palveluja ja terveysviestintää eri-ikäisten reuma- ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden parhaaksi.

"Iloksemme saimme 137 000 euroa jäsenyhdistystemme tukemiseen, mikä sopii erinomaisesti liiton 70-vuotisjuhlavuoden Mielekästä elämää -teemaan", Suomen Reumaliiton toimitusjohtaja Maria Ekroth sanoo.

Muut Reumaliitolle esitetyt avustukset ovat Reumaharvinaisten toimintaan 77 000 euroa, ReSurf-hankkeeseen 80 000 euroa ja sopeutumisvalmennustoimintaan 152 000 euroa.

Vuoden 2017 alussa toimintansa aloittavan Veikkaus Oy:n pelitoiminnan voitoista ehdotetaan jaettavaksi sosiaali- ja terveysalan järjestöille 317,6 miljoonaa euroa. Myönteisen avustusehdotuksen RAY:ltä sai 858 järjestöä, ja avustusta esitetään 1833 avustuskohteelle. Avustettu toiminta koskettaa lähes jokaista suomalaista ja sitä on jokaisessa maakunnassa.

RAY yhdistyy vuoden 2017 alussa Veikkauksen ja Fintoton kanssa uudeksi rahapeliyhtiöksi. RAY:n avustustoiminta siirtyy sosiaali- ja terveysministeriön yhteyteen perustettavaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukseen (STEA) vuoden vaihteessa, jolloin myös RAY:n toiminta päättyy ja uuden Veikkaus Oy:n toiminta alkaa.