Pitkäaikaissairaudet tunnetaan työpaikoilla huonosti

30.11.2020

Reumaliitto, Allergia-, iho- ja astmaliitto, IBD ja muut suolistosairaudet ry sekä Psoriasisliitto teettivät yhdessä selvityksen, johon vastasi yhteensä lähes 4000 pitkäaikaissairasta. Tavoitteena oli kartoittaa pitkäaikaissairauksien vaikutuksia työelämässä.

Yli puolet pitkäaikaissairaista arvioi tuoreessa selvityksessä saaneensa työelämässä vähän tai ei lainkaan tukea sairautensa kanssa. Useampi kuin joka neljäs kokee, että haasteita aiheuttaa erityisesti tiedon puute sairaudesta. Saamansa tuen vähyydestä huolimatta yli 70 prosenttia on pystynyt jatkamaan nykyisessä työtehtävässään tai työpaikassaan.

Lue tiedote kokonaisuudessaan (pdf)

14.4.2021
Hallituksen kehysriihi eli neuvottelu julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2022–2025 järjest
26.1.2021
Reumasairauksien koordinaatiokeskus sekä Suomen Reumatologinen Yhdistys ovat tehneet
22.1.2021
Uusi vuosi tuo mukanaan hyviä uutisia.
17.12.2020
Reumaliitossa vaikutimme erityisesti järjestöjen toiminnan turvaamiseksi sekä sai