Mukaan Elossa 24 h -ohjelmaan? Terveydenhuoltoon keskittyvä ohjelma hakee kuvattavia

15.6.2017

Tulevana syksynä kuvataan toistamiseen terveydenhuoltoon keskittyvä tv-ohjelma Elossa 24h. Ohjelma kertoo, mitä Suomen sairaaloissa ja terveydenhuollossa tapahtuu yhden vuorokauden aikana. Jaksoissa nähdään tuokiokuvia erilaisista potilaiden ja hoitohenkilökunnan kohtaamisista sekä hoitotilanteista sairaaloissa ja kodeissa usealla eri paikkakunnalla. Ohjelma kuvataan kokonaan 24 tunnin aikana. Kuvauspäivä on keskiviikko 20.9.2017. 

Ohjelmaan etsitään parhaillaan potilaita ja myös heidän läheisiään, jotka voisivat antaa kameran seurata tapahtumia hoitotilanteissa. Kaikkiaan potilaiden tarinoita nähdään ohjelmasarjassa noin 20-30. Tarinat ovat monenlaisia - osa lyhyehköjä tuokioita hetkistä terveydenhuollon keskellä, osa taas syventäviä. Niitä kaikkia yhdistää kerronnan tapa, jossa kantaa ottamatta dokumentaarisesti avautuu hetki toisen ihmisen elämäntilanteeseen sellaisena kuin se on juuri tuona vuorokautena.  
 
Ohjelmaa tehdään kuvattavia kunnioittaen ja herkkyydellä. Näkökulma sovitaan aina tapauskohtaisesti. Kuvausten sisältöä suunnitellaan yhdessä ennen kuvauspäivää, poislukien akuuttihoidon tarinat. Kuvattavien tarinat voivat liittyä esimerkiksi sairauteen, diagnoosin saamiseen, operaatioon, lääkärin kanssa hoitosuunnitelmaan tekoon tai läheisen tukeen, toipumiseen tai apuvälineiden saamiseen. Osa tarinoista voidaan kertoa myös kotioloissa.  

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä hakulomake 

Ohjelmaan mukaan tulevalla henkilöllä tulisi olla syksylle ajoittuva toimenpide tai asiointi terveydenhuollon kanssa.  Ohjelma kuvataan  20.9. aikaisesta aamusta alkaen monessa eri kohteessa. Mahdollinen toimenpide voidaan yhteistyössä sairaalan kanssa täsmätä kuvauspäivään, mikäli se muutenkin olisi syyskuun aikana. 
 
Elossa 24 h -ohjelmaan etsitään erilaisia ihmisiä ja tarinoita. Kuvattavien kanssa käydään taustoittava puhelinkeskustelu. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia, eikä keskustelulla vielä sitoudu olemaan mukana kuvauksissa. Alkukeskustelujen jälkeen sovitaan yhdessä mahdollisesta kuvauspäätöksestä ja aloitetaan tarvittaessa keskustelut sairaalan kanssa. 
 
> Katso ohjelman ensimmäinen tuotantokausi YleAreenassa 

> Täytä hakulomake

Lisätiedot:

Tuottaja Eeva Rantanen 040-5086168 eeva.rantanen@itv.com ITV Studios Finland