MCTD:tä sairastavat perustivat yhdistyksen

6.10.2015

Tampereella järjestettiin lauantaina 3.10.2015 osana Suomen Reumaliiton harvinaistoimintaa tapaaminen MCTD:tä eli sekamuotoista sidekudostautia sairastaville. Siihen osallistui runsaat 40 henkilöä eri puolilta Suomea. Tilaisuuden aluksi reumatologi Heikki Julkunen kertoi MCTD:stä.

Esityksen jälkeen keskusteltiin MCTD-yhdistyksen perustamisesta. Koska sille oli selvä tarve, pidettiin myös yhdistyksen perustamiskokous. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Tuulikki Berg Loviisasta. Hallituksen jäseniksi valittiin Heidi Jokisalo ja Heidi Koistinen Vantaalta, Matti Kuisma Lempäälästä, Maija Simola Valkeakoskelta ja Niina Tikkanen Tuusulasta.

Yhdistys päätti hakea Suomen Reumaliiton jäsenyyttä. Kun yhdistyksen hallitus on pitänyt järjestäytymiskokouksensa, informoidaan MCTD:tä sairastavien postituslistalla olevia tarkemmin jäsenasioiden hoitajasta ja yhdistykseen liittymisestä.

MCTD-yhdistyksestä tulee Reumaliiton neljäs harvinaisia reumasairauksia sairastavia edustava valtakunnallinen yhdistys. Muut yhdistykset ovat Suomen Sklerodermayhdistys, SLE-yhdistys ja Suomen Vaskuliittiyhdistys.

Lisätietoja: MCTD-yhdistyksen puheenjohtaja Tuulikki Berg, mertuu.be(at)gmail.com tai 050 590 0039.

Lisätietoja: Reumaliiton harvinaistoiminnasta kehitysjohtaja Jaana Hirvonen, jaana.hirvonen(at)reumaliitto.fi tai 0400 760 054.