Maakuntien ei pidä rahastaa asiakasmaksuilla – pitkäaikaissairaille maksut ovat suuri kuluerä

6.6.2018

Uusi asiakasmaksulaki antaa maakunnille mahdollisuuden periä ehdotettua pienempiä maksuja tai jättää ne kokonaan perimättä. Tätä mahdollisuutta tulee ehdottomasti hyödyntää.

Reumaliitto kirjoitti mielipidekirjoituksen yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton, Psoriasisliiton sekä Crohn ja colitis ry:n kanssa sairastamisen kustannuksista.

Kirjoitus julkaistiin useissa medioissa kuten Helsingin Sanomissa ja Turun Sanomissa.

Lue koko kirjoitus (pdf).

13.2.2019
Eduskuntapuolueet suhtautuvat positiivisesti pitkäaikaissairaiden maksutaakan helpot
31.1.2019
Suomen Reumaliitto antoi lausunnon eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle hallituksen esi
31.1.2019
Suomen Reumaliitto lausui sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuista
17.1.2019
Vuotuinen lääkekatto laskee hieman, muuten muutokset pieniä.