Maailman reumapäivä 12.10.2011: EULAR järjestää valokuvakilpailun

17.8.2011

Maailman reumapäivän taustalla on eurooppalainen reumajärjestöjen yhteistyöelin EULAR, joka edustaa eurooppalaisia reuma- ja tulesairaita, tules-ammattilaisia ja reuma-alan tiedeyhteisöjä. Suomen Reumaliitto ry on EULARin jäsenjärjestö.

EULAR järjestää reuma- ja tule-sairaille aiheesta valokuvakilpailun, Action Shot photo competition, jonka kilpailuaikaa on 23. syyskuuta saakka. Kuvat lähetetään kilpailusivuille, jossa niitä voi äänestää.

Kilpailuun voivat osallistua kuvat, jotka esittävät lähettäjäänsä harjoittamassa mieleisintä fyysistä harjoitustaan tai urheilulajiaan. Kuviin liitetään lyhyt sanallinen kuvaus, miten juuri tämä laji lisää kuntoa tai kuinka aktiivisuus parantaa elämänlaatua.

Tarkemmat ohjeet englanninkielisillä kilpailusivuilla:
www.worldarthritisday.org/action-shot-photo-competition/enter-your-photo

Valokuvista EULAR kokoaa kuvakalenterin Olympia- ja Paralympiavuotta 2012 varten.

Fyysinen aktiivisuus tarkoittaa  EULARin mukaan laajasti vapaa-ajan liikkumista, urheilua, tanssia tai erilaista toiminnallista aktiivisuutta, aktiivisuutta kotona tai kodin lähellä tai kulkuvälineitä käyttäen.

Suomen Reumaliiton jäsenyhdistyksissä liikunta on suosituin toimintamuoto.  Syksyn liikuntaryhmät ja toiminnot ovat parhaillaan käynnistymässä.