Lisää liikettä: Reumaliiton liikuntaopas fibromyalgiaa sairastaville ilmestyi

16.1.2018

Reumaliitto on julkaissut Fibromyalgia ja liikunta -oppaan, jonka liikkuvuutta ja lihasvoimaa lisäävät harjoitukset voi tehdä helposti kotona.Fibromyalgia ja liikunta-oppaan kansi

Liikuntaopas syntyi Mielekästä, liikunnallisesti rikasta elämää fibromyalgiaa sairastaville -hankkeen myötä. Oppaan työstössä on ollut mukana moniammatillinen työryhmä ja 24 fibromyalgiaa sairastavaa henkilöä.

- Kiersin ympäri Suomea tapaamassa sairastavia. Liikuimme yhdessä sekä keskustelimme fibromyalgian haasteista arjessa. Pääsääntöisesti testasimme oppaan jumppia ja mietimme, miten lisätä liikettä arkeen, projektin vetäjä Heli Hyyryläinen kertoo.

Fibromyalgiaa sairastavan on hyvä harrastaa niin kestävyysliikuntaa kuin lihaskuntoa parantavaa liikuntaa sekä liikkuvuusharjoittelua. Vähäinenkin arkiliikunnan lisääminen kannattaa.

Oppaan joogasarja toimii hyvänä alkulämmittelynä vaikkapa kävelylenkille, ennen kuminauhajumppaa tai liikkuvuustreeninä. Kuminauhajumppa on helppo tehdä missä ja milloin vain. Liikkeet ovat sovellettavissa myös kuntosalille.

Joogasarjan ja kuminauhajumpan voi tehdä myös videoiden avulla:

Lue myös

17.6.2019
Hoitopolku kertoo, miten reitti lastenreuman epäilystä etenee diag
12.12.2018
Ole mukana auttamassa – ilahduta aineettomalla lahjalla!
28.11.2018
Suomen Reumaliitto on julkaissut päivitetyn Nivelpsoriasis-oppaan yhteistyössä Psoria

Kunnon Laiva seilaa taas 23.-25.8.2019 ja Reumaliitto on mukana!
Turku
Yhdistysten liikuntaa ohjaaville tai ohjaamisesta kiinnostuneille.
Valtakunnallinen
Vie vanhus ulos -kampanja – Elämyksiä luonnosta