Lisää liikettä: Reumaliiton liikuntaopas fibromyalgiaa sairastaville ilmestyi

16.1.2018

Reumaliitto on julkaissut Fibromyalgia ja liikunta -oppaan, jonka liikkuvuutta ja lihasvoimaa lisäävät harjoitukset voi tehdä helposti kotona.Fibromyalgia ja liikunta-oppaan kansi

Liikuntaopas syntyi Mielekästä, liikunnallisesti rikasta elämää fibromyalgiaa sairastaville -hankkeen myötä. Oppaan työstössä on ollut mukana moniammatillinen työryhmä ja 24 fibromyalgiaa sairastavaa henkilöä.

- Kiersin ympäri Suomea tapaamassa sairastavia. Liikuimme yhdessä sekä keskustelimme fibromyalgian haasteista arjessa. Pääsääntöisesti testasimme oppaan jumppia ja mietimme, miten lisätä liikettä arkeen, projektin vetäjä Heli Hyyryläinen kertoo.

Fibromyalgiaa sairastavan on hyvä harrastaa niin kestävyysliikuntaa kuin lihaskuntoa parantavaa liikuntaa sekä liikkuvuusharjoittelua. Vähäinenkin arkiliikunnan lisääminen kannattaa.

Oppaan joogasarja toimii hyvänä alkulämmittelynä vaikkapa kävelylenkille, ennen kuminauhajumppaa tai liikkuvuustreeninä. Kuminauhajumppa on helppo tehdä missä ja milloin vain. Liikkeet ovat sovellettavissa myös kuntosalille.

Joogasarjan ja kuminauhajumpan voi tehdä myös videoiden avulla:

Lue myös

30.9.2019
Pienet arkiset teot auttavat pitämään mielen hyvinvointia yllä.
17.6.2019
Hoitopolku kertoo, miten reitti lastenreuman epäilystä etenee diag
12.12.2018
Ole mukana auttamassa – ilahduta aineettomalla lahjalla!

Syksyn 2019 suorilla luennoilla Reumaliiton Facebook -sivuilla reumatologi Antti Puolitai
Oulu
Iloa Elämään -tapahtuma ensimmäistä kertaa SuperParkissa!
Valtakunnallinen
Kaikenlaisen liikkumisen popup-päivää vietetään jälleen 10.5.2020