Lisää liikettä: Reumaliiton liikuntaopas fibromyalgiaa sairastaville ilmestyi

16.1.2018

Reumaliitto on julkaissut Fibromyalgia ja liikunta -oppaan, jonka liikkuvuutta ja lihasvoimaa lisäävät harjoitukset voi tehdä helposti kotona.opas

Liikuntaopas syntyi Mielekästä, liikunnallisesti rikasta elämää fibromyalgiaa sairastaville -hankkeen myötä. Oppaan työstössä on ollut mukana moniammatillinen työryhmä ja 24 fibromyalgiaa sairastavaa henkilöä.

- Kiersin ympäri Suomea tapaamassa sairastavia. Liikuimme yhdessä sekä keskustelimme fibromyalgian haasteista arjessa. Pääsääntöisesti testasimme oppaan jumppia ja mietimme, miten lisätä liikettä arkeen, projektin vetäjä Heli Hyyryläinen kertoo.

Fibromyalgiaa sairastavan on hyvä harrastaa niin kestävyysliikuntaa kuin lihaskuntoa parantavaa liikuntaa sekä liikkuvuusharjoittelua. Vähäinenkin arkiliikunnan lisääminen kannattaa.

Oppaan joogasarja toimii hyvänä alkulämmittelynä vaikkapa kävelylenkille, ennen kuminauhajumppaa tai liikkuvuustreeninä. Kuminauhajumppa on helppo tehdä missä ja milloin vain. Liikkeet ovat sovellettavissa myös kuntosalille.

Joogasarjan ja kuminauhajumpan voi tehdä myös videoiden avulla:

Lue myös

12.12.2018
Ole mukana auttamassa – ilahduta aineettomalla lahjalla!
28.11.2018
Suomen Reumaliitto on julkaissut päivitetyn Nivelpsoriasis-oppaan yhteistyössä Psoria
23.11.2018
Soveltava Liikunta SoveLi ry:n ja SoveLi ry:n jäsenjärjestöt toivovat seuraavien kirjausten näkyv
24.5.2018
Asahi on Suomessa kehitetty terveysliikuntamuoto, jossa on mukana itämaisia elementt

Valtakunnallinen
Reumaliiton jäsenyhdistykset liikuttavat tuhansia suomalaisia viikoittain.
Valtakunnallinen
Reumaliitto nostattaa jälleen Keltaisen Nauhan päivänä 13.3.
Tervetuloa tutustumaan geokätköilyyn!
Paikallisyhdistysten liikuntavastaaville ja liikuntavertaisohjaajille tarkoitet