Lisää liikettä: Reumaliiton liikuntaopas fibromyalgiaa sairastaville ilmestyi

16.1.2018

Reumaliitto on julkaissut Fibromyalgia ja liikunta -oppaan, jonka liikkuvuutta ja lihasvoimaa lisäävät harjoitukset voi tehdä helposti kotona.Fibromyalgia ja liikunta-oppaan kansi

Liikuntaopas syntyi Mielekästä, liikunnallisesti rikasta elämää fibromyalgiaa sairastaville -hankkeen myötä. Oppaan työstössä on ollut mukana moniammatillinen työryhmä ja 24 fibromyalgiaa sairastavaa henkilöä.

- Kiersin ympäri Suomea tapaamassa sairastavia. Liikuimme yhdessä sekä keskustelimme fibromyalgian haasteista arjessa. Pääsääntöisesti testasimme oppaan jumppia ja mietimme, miten lisätä liikettä arkeen, projektin vetäjä Heli Hyyryläinen kertoo.

Fibromyalgiaa sairastavan on hyvä harrastaa niin kestävyysliikuntaa kuin lihaskuntoa parantavaa liikuntaa sekä liikkuvuusharjoittelua. Vähäinenkin arkiliikunnan lisääminen kannattaa.

Oppaan joogasarja toimii hyvänä alkulämmittelynä vaikkapa kävelylenkille, ennen kuminauhajumppaa tai liikkuvuustreeninä. Kuminauhajumppa on helppo tehdä missä ja milloin vain. Liikkeet ovat sovellettavissa myös kuntosalille.

Joogasarjan ja kuminauhajumpan voi tehdä myös videoiden avulla:

Lue myös

9.5.2022
Onni Ryynänen kertoi 5-vuotiaana isälleen, että hänestä tulee jalkapalloilija.
26.10.2021
Aluksi selkärankareuma oli Suvi-Maria Heimovirralle valtava shokki.
26.5.2020
Liikunta on tärkeää kipupotilaalle. Se saattaa vähentää kipujakin.

Valtakunnallinen
Reumaliitto kannustaa koko reumayhteisön käynnistämään syksyn toimintakauden kävelyretkillä!
Verkkotapahtuma
Tervetuloa liikuntavastaavien etätreffeille!
Tampere
Tervetuloa mukaan pelaamaan tuttuja lautapelejä liikunnallisina versioina!
Rovaniemi
Tervetuloa mukaan pelaamaan tuttuja lautapelejä liikunnallisina versioina!