Lisää liikettä: Reumaliiton liikuntaopas fibromyalgiaa sairastaville ilmestyi

16.1.2018

Reumaliitto on julkaissut Fibromyalgia ja liikunta -oppaan, jonka liikkuvuutta ja lihasvoimaa lisäävät harjoitukset voi tehdä helposti kotona.opas

Liikuntaopas syntyi Mielekästä, liikunnallisesti rikasta elämää fibromyalgiaa sairastaville -hankkeen myötä. Oppaan työstössä on ollut mukana moniammatillinen työryhmä ja 24 fibromyalgiaa sairastavaa henkilöä.

- Kiersin ympäri Suomea tapaamassa sairastavia. Liikuimme yhdessä sekä keskustelimme fibromyalgian haasteista arjessa. Pääsääntöisesti testasimme oppaan jumppia ja mietimme, miten lisätä liikettä arkeen, projektin vetäjä Heli Hyyryläinen kertoo.

Fibromyalgiaa sairastavan on hyvä harrastaa niin kestävyysliikuntaa kuin lihaskuntoa parantavaa liikuntaa sekä liikkuvuusharjoittelua. Vähäinenkin arkiliikunnan lisääminen kannattaa.

Oppaan joogasarja toimii hyvänä alkulämmittelynä vaikkapa kävelylenkille, ennen kuminauhajumppaa tai liikkuvuustreeninä. Kuminauhajumppa on helppo tehdä missä ja milloin vain. Liikkeet ovat sovellettavissa myös kuntosalille.

Joogasarjan ja kuminauhajumpan voi tehdä myös videoiden avulla:

Lue myös

24.5.2018
Asahi on Suomessa kehitetty terveysliikuntamuoto, jossa on mukana itämaisia elementt
15.5.2018
Reumaliitto on julkaissut ensitietoesitteen 13–17 vuotiaille nuorille, jotka ovat ju
1.2.2018
Reumaliitto on julkaissut Lastenreuma ja liikunta -oppaan, jonka monet harjoit

Oulu
Tule mukaan Reumaliiton iloiseen lenkkiporukkaan!
Vaasa - Vasa
Paikallisyhdistysten liikuntavastaaville ja liikuntavertaisohjaajille tarkoitettu koulutuspäivä.
Helsinki
Joensuu