Lastenreumaa sairastavien vanhemmat parisuhdekurssilla

14.10.2013

Viikonloppu alkoi odottavissa, iloisissa ja hieman jännittyneissäkin merkeissä. Ohjaajat Terhi ja Jani Väisänen Parisuhdekeskus Kataja ry:stä luotsasivat joukon tehtävien pariin ja pian päästiin syventymään parisuhteen voimavaroihin. Ihanassa syysluonnossa piipahdettiin etsimässä asioita, jotka tuovat mieleen oman puolison parhaat ominaisuudet.

”Tämä on ihmeellistä!” huokasi yksi osallistujista tauolla. ”Yleensä on aina neljä lasta ympärillä pyörimässä ja hirveä härdelli, ja nyt yhtäkkiä täällä vaimon kanssa kahdestaan kaikessa rauhassa!” Kiireettömän yhdessäolon lisäksi etsittiin työkaluja arkeen, keinoja päästä lähemmäksi puolisoa ja opeteltiin panemaan merkille suhteessa olevaa hyvää.

Sunnuntaina kotiin suunnattiin hyvin syöneinä, rantasaunoneina ja valmiina rikastuttamaan omaa parisuhdetta entisestään.

Viikonloppu oli osa Suomen Reumaliiton hanketta pitkäaikaissairaiden lasten perheille. Seuraavaksi koulutetaan Perheen parhaaksi –vertaisohjaajia ja vuonna 2014 otetaan mukaan myös diabetesta sairastavien ja synnynnäisesti sydänvikaisten lasten perheet.

Lue lisää Perheen parhaaksi –toiminnasta,

Tunnelmia viikonlopusta Perheen parhaaksi –Facebooksivulla

Lisätietoja: Sini Hirvonen, suunnittelija, Suomen Reumaliitto ry
sini.hirvonen(at)reumaliitto.fi, puh. 044 563 00 80