Kysy nyt – moniammatillisen tiimin chat-palvelu avoinna 13.11. alkaen

10.11.2017

Moniammatillisen tiimin chat-palvelu avautuu Reumaliiton verkkosivuilla ensimmäistä kertaa marraskuussa 2017. Palvelun tarkoitus on tarjota sairastaville ja oireista kärsiville tukea ja mahdollisuutta kysyä itseä askarruttavia asioita reuma-alan ammattilaisilta.

Asiantuntijat vastaavat reumasairauksia ja niiden hoitoa, kuntoutumista ja omia voimavaroja koskeviin kysymyksiin vuoropäivinä. Tiimiin kuuluvat lääkäri, reumahoitaja, fysioterapeutti ja psykologi.

Chat-palvelu on avoinna 13.–30.11.2017 aina maanantaista torstaihin seuraavasti:

  • Maanantai klo 16-19 Psykologi
  • Tiistai klo 16-19 Fysioterapeutti
  • Keskiviikko klo 16-19 Reumahoitaja
  • Torstai klo 15-18 Lääkäri

Kun moniammatillisen tiimin chat on avoinna, se näkyy reumaliitto.fi-sivustolla sivun oikeassa alalaidassa. Klikkaamalla ikkunan auki voit aloittaa keskustelun ammattilaisen kanssa.

Kun chat-palvelu ei ole avoinna, voit lähettää haluamasi kysymyksen chat-ikkunaan avautuvan lomakkeen kautta. Ammattilaiset vastaavat kysymyksiin niiden saapumisjärjestyksessä chatin aukioloaikojen puitteissa. Vastaus tulee kysymyslomakkeessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Psykologilta voit kysyä neuvoa, jos mietit jaksamista kipujen ja sairauden kanssa tai sitä, miten edetä hankalassa tilanteessa tai kaipaat tukea arjen pulmatilanteisiin.

Fysioterapeutilta voi kysyä esimerkiksi kuntoutuksesta, erityisesti liikuntaan, fyysiseen harjoitteluun, palautumiseen ja toimintakykyyn liittyvistä asioista sekä lääkkeettömistä kivunhallinnan keinoista.

Reumahoitajalta voit kysyä omahoidosta tai esimerkiksi lääkkeisiin ja niiden käyttämiseen, rokotuksiin, matkustamiseen tai leikkauksiin liittyviä kysymyksiä.

Lääkäri puolestaan vastaa chatissa monipuolisesti reumatologiaan liittyviin lääketieteellisiin kysymyksiin.

Huomaathan, että chat-palvelu ei vastaa käyntiä omalla lääkärillä tai terveydenhuollon ammattilaisella. Palvelun kautta ei ole mahdollista saada diagnoosia, lähetteitä tai reseptejä.

Mikä moniammatillinen tiimi?

Reumasairauden hoito on moniammatillista. Idea on, että sairastavan hoitoon osallistuu tarpeen mukaan eri alojen asiantuntijoita parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi. Tyypillisimmillään moniammatillisen tiimiin kuuluvat reumatologi, reumahoitaja ja fysioterapeutti. Tilanteesta riippuen tiimissä voi olla mukana myös esimerkiksi psykologi, toimintaterapeutti, jalkojenhoidon ammattilainen, sosiaalityöntekijä tai ravitsemusterapeutti.

Kuvituskuva Kysy nyt - moniammatillinen tiimi vastaa

Aiheeseen liittyvät tapahtumat