Kuopiossa tilaisuus sosiaali- ja terveyspalveluista 15.10.

29.9.2015

Kutsu 29.9.2015

Pitkäaikaissairaat valveutuvat sote-palveluista

Kuopion Musiikkikeskukseen kokoontuu to 15.10 klo. 9.30–17.30 joukko aktiivisia sosiaali- ja terveysasioista kiinnostuneita kuntalaisia kuulemaan ja keskustelemaan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Valveutunut sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjä -tilaisuudessa keskustellaan terveydenhuollon valinnan vapaudesta sekä sosiaali- ja potilasasiamiehen toiminnasta. Lisäksi paikallaolijat saavat työkaluja sosiaaliturvaviidakossa suunnistamiseen, hoitosuunnitelmaan, potilasturvallisuuteen ja tiedon etsimiseen. Kuntoutusmiskeskus Apilan asiantuntijat kertovat kuntoutuksen uusista tuulista ja antavat neuvontaa kaikille avoimella kuntoutuksen neuvontatorilla.  

Tilaisuutta siivittää Reumaliiton elo-syyskuussa tekemä kysely reuma- ja muiden tule-sairaiden kokemuksista Etelä-ja Pohjois-Savon sekä Pohjois-Karjalan terveydenhuollossa.

Kyselyyn vastasi 130 henkilöä. Vastanneista yli 60 prosenttia koki, ettei ollut saanut riittävästi neuvontaa ja ohjausta sairauden kannalta tärkeissä asioissa. Viidesosa oli kokenut ongelmia päästä terveyskeskukseen ja erikoissairaanhoitoon erityisesti johtuen liian pitkistä jonoista. Vastauksissa ilmeni tarve pitkäaikaissairaan kokonaisvaltaisempaan hoitoon. Kirjallista hoitosuunnitelmaa ei ollut saanut 84 prosenttia vastanneista.   

Lämpimästi tervetuloa!

Osallistumispaketin hinta jäsenille on 15 euroa, muille 20 euroa. Hinta sisältää tulokahvit, lounaan ja koulutusaineistoa. Klo 15.30 alkava kuntoutustori on kaikille maksuton.

Tilaisuuden järjestävät Suomen Reumaliitto yhteistyössä Kuopion Reumayhdistyksen kanssa. Tukijoina ovat OK-opintokeskus ja Raha-automaattiyhdistys.

Lisätietoja tilaisuudesta ja ilmoittautumiset,
Arja Kahelin, arja.kahelin(a)reumaliitto.fi, puh. 040 540 40 36
Internetissä Reumaliiton sivuilla ja www.facebook.com/reumaliitto