Kuka on tukesi ja turvasi? Osallistu Edgar Stene -kirjoituskilpailuun

22.9.2017

Edgar Stene 2018 -kirjoituskilpailun teema on tuki ja turva. Osallistu kilpailuun marraskuun 2017 loppuun mennessä.  

Kuka on tukenut sinua elämään mahdollisimman täyttä elämää sairautesi kanssa? Onko se puolisosi, ystäväsi tai lääkärisi? Vai onko tärkein tuki sittenkin karvainen ystävä: sylissä kehräävä kissa, lenkille päivittäin kannustava koira?  

Tuki ja turva ovat teemana tämänvuotisessa Edgar Stene -kirjoituskilpailussa. Sen järjestää Euroopan reumajärjestöjen kattojärjestö Eular. Englanniksi kilpailun teema kuuluu: My personal champion – supporting my everyday life with rheumatic and musculoskeletal disease.  

Kilpailussa halutaan nostaa esille tärkeitä, mutta usein taustalle jääviä tukijoita. Kenen apu ja lämpö kannattelevat sinua arjessasi? Kuka on sinun elämäsi tsemppari, kannustaja ja lohduttaja? 

Kuka voi osallistua? 

Kilpailu on avoinna kaikille täysi-ikäisille, joilla on itsellään jokin reuma- tai tuki- ja liikuntaelinsairaus.  

Kilpailuun eivät saa osallistua tuki- ja liikunta-elinsairauksien parissa työskentelevät ammattilaiset eivätkä ammattikirjailijat, joiden kirjoja ovat julkaisseet kaupalliset kustantajat.  

Kuvituskuva kirjoituskone

Aikataulu 

Kilpailu on kaksiosainen. Eri maiden reumaliitot järjestävät kansallisen kilpailun.  Niiden parhaimmisto lähetetään yleiseurooppalaiseen kilpailuun.  

Suomen kilpailun järjestelyistä vastaa Reuma-lehti. Suomen kilpailuun osallistuvien tekstien on oltava perillä Reumaliitossa marraskuun 2017 loppuun mennessä. 

Suomen kilpailun voittajateksti käännetään englanniksi ja se osallistuu yleiseurooppalaiseen kilpailuun. Kansainvälisen kilpailun voittaja selviää maaliskuussa 2018. 

Miten osallistun? 

Tekstin pituus saa olla enintään kaksi A4-liuskaa. Voit kirjoittaa suomeksi tai ruotsiksi.  

Tekstin muoto on vapaa. Voit kirjoittaa vaikka kertomuksen, runon tai novellin.  

Kirjoituksen teema on tuki ja turva. Millaista tukea olet saanut reuma- tai tuki- ja liikuntaelinsairautesi kanssa elämiseen? Miten se on auttanut? Kuka on ollut tärkein tukijasi, jolle haluat lähettää kiitoksesi?  Voit otsikoida kirjoituksesi itse. 

Lähetä kirjoitus Reuma-lehden toimitukseen marraskuun 2017 loppuun mennessä. Voit lähettää kirjoituksen joko sähköpostilla tai kirjepostina. Sähköposti lähetetään osoitteeseen pia.laine@reumaliitto.fi Kirjeposti lähetetään osoitteeseen Kirjoituskilpailu / Pia Laine, Reumaliitto, Iso Roobertinkatu 20-22 A, 00120 Helsinki. 

Liitä mukaan erillisellä paperilla tai tiedostolla yhteystietosi ja perustietoja itsestäsi (esimerkiksi ikä, sairaus, ammatti, milloin olet sairastunut).  

Osallistumisen ehtona on, että sallit nimesi käytön ja hyväksyt tekstin julkaisemisen Reuma-lehdessä. 

Arvostelu ja palkinnot 

Reumaliiton arvostelulautakunnan puheenjohtajana toimii Reumaliiton II varapuheenjohtaja Ritva Aho. Jäseninä ovat toimittaja Helena Raunio ja Reuma-lehden päätoimittaja Henna Laitio. Lautakunnan sihteerinä toimii toimittaja Pia Laine

Suomen kilpailun kolme parasta palkitaan kirjalahjoilla. Voittajat valitaan joulukuussa 2017 ja heidän nimensä julkaistaan vuoden 2018 ensimmäisessä Reuma-lehdessä. Voittajille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.  

Kansainvälisen kilpailun palkinto on tuhat euroa. Palkinto luovutetaan voittajalle Euroopan vuosittaisessa reumakonferenssissa kesäkuussa 2018. Konferenssi järjestetään Amsterdamissa, Alankomaissa. Voittajan matka ja majoittuminen maksetaan.