Kirjoituskilpailu nivelreumapotilaille – 10 parasta palkitaan

2.1.2015

Reumaliitto järjestää yhteistyössä lääkeyhtiö Bristol Myers Squibbin kanssa tammikuussa 2015 kirjoituskilpailun, jonka tarkoitus on koota kokemuspuheenvuoroja ja -tarinoita nivelreumaa sairastavilta.

Onko sinulla kokemus nivelreuman kanssa elämisestä ja haluaisitko jakaa tarinasi äskettäin diagnoosin saaneiden kanssa? Kokemustarinat ovat tärkeä vertaistuen muoto erityisesti sairautensa kanssa yksin kamppailevalle, ja ne tarjoavat samaistumisen kokemuksia sekä toivoa paremmasta.

Kilpailuun osallistuvan kirjoituksen tulee olla maksimissaan kahden A4-sivun mittainen ja siitä tulee jättää pois yksityiskohtaiset tiedot lääkityksestä, henkilötiedoista ym.

Toivomme, että tekstisi on hyvin jäsennelty ja siitä löytyy selkeä alku ja loppu. Voit kirjoittaa yksittäisestä kokemuksesta tai laajemmin elämästä sairautesi kanssa.

Olisi myös toivottavaa, että kirjoitukseen sisältyisi vertaistuellinen viesti muille nivelreumaa sairastaville (esim. miten selviät arjen haasteista, sairaus ja perhe/lastenhoito, mikä auttaa särkyihin tai alakuloon ym.).

Kirjoitukset julkaistaan Bristol Myers Squibbin verkkosivulla ja niitä käytetään mahdollisesti myös Reumaliiton materiaalissa. Lähettäessäsi tekstisi kilpailuun sitoudut luovuttamaan sen julkaisuoikeudet em. tahoille.

10 parasta kirjoitusta palkitaan 100 € stipendillä. Kirjoitusaikaa on vain 31.1. asti, joten toimi nopeasti.

Voit lähettää kirjoituksesi sähköisesti pihla.aaltonen@reumaliitto.fi tai postitse osoitteeseen:

Suomen Reumaliitto / Pihla
Iso Roobertinkatu 20-22 A
00120 Helsinki

Lisätietoja kirjoituskilpailusta Pihla Aaltoselta, p. 044 748 54 50