Kehysriihessä tarvitaan pysyvä rahoitus järjestöille ja terveydenhuollon laaturekistereille

14.4.2021

Hallituksen kehysriihi eli neuvottelu julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2022–2025 järjestetään 21.–22. huhtikuuta.

Suomen Reumaliitto ry vaatii hallitukselta kehysriihessä päätöksiä pysyvästä ja ennakoitavissa olevasta rahoituksesta sosiaali- ja terveysalan järjestöille. Ilman sitä järjestöjen suunnitelmallinen työ kansalaisyhteiskunnan ja ihmisten hyvinvoinnin hyväksi on vaarassa.

Pysyvä rahoitus tarvitaan myös terveydenhuollon laaturekistereille. Lisäksi kansallisen Reumarekisterin asema tulee taata asetuksella.

Lue koko kannanotto (pdf)

3.1.2022
Kela-taksin voi jatkossa valita kahden palveluntarjoajan välillä, kun jokaisessa maa
22.12.2021