Kaksi näkökulmaa: Kesätöissä Reumaliitossa

29.6.2017

Kesätyöntekijät Salla ja Ronja:

Opo kertoi Kesäsetelistä alkuvuodesta, ja halusimme molemmat kesäksi töihin. Tiesimme, että Kesäsetelillä työnsaantiin olisi paremmat mahdollisuudet. Haimme töitä useista paikoista ja lopulta pääsimme Reumaliittoon.

Olimme 10 päivän pituisella kesäsetelityöjaksolla 13.6–30.6.2017. Aluksi kaikki tuntui hyvin jännittävältä, mutta pian turha jännitys haihtui. Opimme nopeasti tuntemaan muut työntekijät ja työskentelytavat.

Kymmenen päivän aikana saimme koota lastenreuman ensitietopaketteja, kopioida, postittaa, niputtaa esitteitä, siistiä tiedostoja, luokitella kyselytutkimuksen avoimien kysymysten vastauksia, järjestellä varastoa ja toimia malleina somejumpassa.

Parasta työjaksossamme olivat monipuoliset työtehtävät. Palkan lisäksi saimme lounasseteleitä, joilla kävimme työpäivän aikana joko syömässä jossakin läheisessä ravintolassa tai haimme kaupasta syötävää.

Opimme paljon uutta ja saimme kokemusta työelämästä. Suosittelemme Reumaliittoa kesätyöpaikaksi niille, jotka haluavat tehdä monipuolista ja terveyttä edistävää työtä.

Kesätyön ohjaaja, Reumaliiton liikuntasuunnittelija Tinja Saarela:

Kesäseteli-konsepti oli meille uusia ja erittäin mieluisa tuttavuus. Salla ja Ronja olivat ahkeria, iloisia, innokkaita ja uteliaita nuoria, jotka malttamattomina odottivat uusia työtehtäviä. Tytöt saivat tutustua järjestötyön monipuolisiin tehtäviin ja pääsivät näyttämään osaamistaan.

Nuoret olivat niin toimeliaita ja tehokkaita, että etukäteen heille mietityt tehtävät olikin jo nopeasti tehty ja uusia tehtäviä sai olla jatkuvasti miettimässä.

Kesätyöntekijöistä jäi erittäin hyvä mieli. Uskon, että jatkossakin olemme kiinnostuneet ottamaan samalla konseptilla kesätyöntekijöitä meille töihin. Pyrimme tarjoamaan monipuolisen ja rikastavan kokemuksen järjestötyöstä.

Aiheeseen liittyvät uutiset ja blogit

17.8.2023
Eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa luotiin hallit
17.3.2023
Maaliskuu toi auringon ja räystäältä tippuvan veden.
20.6.2022
Kipua, kipua ja kipua... Vuosia selittämätön kipu piinasi minua.
23.4.2022
Bosnia-Hertsegovinan ja Montenegron rajalla on vuori nimeltä Maglić.