Julkisuudesta tutut jakavat Reumaliiton liikuntaviestiä videolla

8.5.2015

Reumaliitto kannustaa Liikkeestä hyvinvointia -toimintateemallaan kansalaisia liikunnalliseen elämäntapaan ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Liitto julkaisi perjantaina 8.5. Liikkeestä hyvinvointia -videon, johon Aikakone on lahjoittanut kappaleensa Liian vanha. Videollaan liitto haluaa nostattaa kaikkia tuki- ja liikuntaelimistöstään huolehtivia kansalaisia liikkumaan monipuolisesti omien mieltymystensä mukaan.

Videoon on saatu mukaan runsas joukko julkisuuden henkilöitä kannustamaan kansalaisia löytämään omaa liikunnankipinäänsä. Mukana ovat mm. Aikakone-yhtye (Sani, Jazu, Maki, Alex), Heikki Kahila, Noora Karma, Marko Keränen, Paula Koivuniemi, Kaisa Liski, Aira Samulin, Anu Sinisalo, Kaarina Suonperä, Satu Taiveaho, Jorma Uotinen ja Markku Veijalainen.

Jaa videota eteenpäin

Viesti on, että jokainen voi löytää liikunnan ilon omalla tavallaan – kukaan ei ole liian vanha liikkumaan! Yksi minuutti liikuntaa pidentää seitsemän minuuttia elämää.

Työterveyslaitos on mukana asiantuntijatahona ja yhtenä pääyhteistyökumppaneista. Tekijät toivovat, että liikuntaviestiä levitetään eteenpäin videon linkkiä jakamalla.

Liikunnan ja musiikin vaikutuksista kova näyttö

"Tanssin vaikutusta aivoihin tutkitaan Suomessakin kuumeisesti. Liikunnan ja musiikin positiivisista vaikutuksista on niin kovaa näyttöä, että osa aivotutkijoista arvelee tanssin olevan nimenomaan se kultajyvä harrastusten joukossa, joka pystyy yhdistämään nämä molemmat", toteaa tutkimusprofessori Minna Huotilainen Työterveyslaitokselta.

Minna Huotilaisen mukaan musiikilla on osoitettu olevan hyvin voimakas vaikutus kognitiivisiin taitoihin. Musiikin kuunteleminen aikaansaa positiivisuutta ja virkeyttä. ”Liika istuminen ei ole terveellistä keholle eikä myöskään kognitiivisille kyvyille. Nouse seisomaan puheluiden, esitelmien tai kokousten aikana. Seisaaltaan päätösten tekeminen on helpompaa kuin istuen", kannustaa tutkimusprofessori Minna Huotilainen.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Maria Ekroth Suomen Reumaliitto, puh. 040 707 9114

Kuvia tiedotustilaisuudesta Reumaliiton Facebook-sivulla