Erityislasten vanhemmat kaipaavat tukea parisuhteeseen – tarjolla maksuttomia parisuhdetuokioita

28.10.2015

Parisuhteen palikat -tuokio muistutaa parisuhteen perusteista. Pitkäaikaissairaiden, vammaisten ja muiden erityislasten vanhemmat saavat arkeen uutta iloa ja läheisyyttä.

Erityislasten perheissä vanhempien parisuhde ei usein ole ensimmäinen asia, johon energia suunnataan, vaan se, josta tingitään. Arki voi olla haastavaa kun lapsen sairaus, vamma tai muu erityisen tuen tarve vaatii aikaa ja aiheuttaa huolta. Erilleen kasvaminen tapahtuu melkein itsestään, mutta lähentyminenkään ei vaadi ihmeitä.

Parisuhteen palikat –tuokio muistuttaa parisuhteen perusteista

Perheen parhaaksi –hanke järjestää Parisuhteen palikat –tuokioita. Parin tunnin teematuokio muistuttaa parisuhteen perusteista ja auttaa löytämään arkeen uutta iloa. Ohjelma koostuu ohjaajan alustuksista ja pohdintatehtävistä. Mitä sitoutuminen tarkoittaa minulle ja kuinka voimme rakentaa välillemme lisää luottamusta ja läheisyyttä?

Osallistujat kommentoivat:
”Vapauttavaa tulla parisuhde edellä eikä aina keskittyä lapsen haasteisiin.”
”Todella ajatuksia herättävä ilta, keskustelu jatkuu varmasti kotona.”

Kaikki ovat tervetulleita maksuttomiin tuokioihin

Kaikki pitkäaikaissairaiden, vammaisten tai erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmat ovat tervetulleita mukaan. Osallistua voi yksin tai puolison kanssa yhdessä. Osallistuminen on maksutonta, tarjoamme kahvit ja joissain tuokioissa myös lastenhoito on järjestetty tilaisuuden ajaksi. Toimintaan ei vaadita mitään tiettyä diagnoosia tai minkään järjestön jäsenyyttä.
Tuokioita ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset ohjaajat yli 25 eri järjestöstä, kunnasta, seurakunnasta ja yrityksestä.

Tänä syksynä tuokioita on tarjolla ennätysmäisen paljon ja useilla uusilla paikkakunnilla.

Katso aikataulut täältä, valitse sinulle sopiva tuokio ja täytä ilmoittautumislomake!