Ensitietoa reumasairauksista nuorille

15.5.2018

Reumaliitto on julkaissut ensitietoesitteen 13–17 vuotiaille nuorille, jotka ovat juuri saaneet tietää sairastavansa jotakin reumasairautta. Enskaksi nimettyyn vihkoseen on koottu tietoa, joka auttaa sopeutumaan uuteen tilanteeseen.

Reumalääkärin kirje kertoo, miksi lääkkeiden säännöllinen ottaminen on tärkeää ja mitä omasta diagnoosista kannattaa muutenkin tietää. Vertaistukea ja -tietoa löytyy kirjeistä, joissa itse reumaa nuorena sairastaneet kertovat kokemuksistaan ja tunnoistaan. 

Vertaistukea ja -tietoa löytyy kirjeistä, joissa itse reumaa nuorena sairastaneet kertovat kokemuksistaan ja tunnoistaan. 

Ravitsemusterapeutti antaa nuorille suunniteltuja ravitsemusvinkkejä, jotka auttavat pitämään itse huolta terveellisestä syömisestä. Vinkit muistuttavat myös, että tulehdukset kuluttavat energiaa tavallista enemmän. Helpot vinkit välipalaan auttavat pitämään yllä itselle mieluisaa, terveellistä ruokavaliota.

Vinkkejä on tarjolla myös liikuntaan. Kuntosaliharjoittelua varten esitteessä on kahdeksan liikkeen sarja, joka parantaa lihaskuntoa. Ohjeet löytyvät myös kaverijumppaan ja venyttelyyn, joita voi tehdä missä vain.

Lue lisää

Enska-esitteen kansi

Aiheeseen liittyvät uutiset ja blogit

17.8.2023
Eduskuntavaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa luotiin hallit
15.3.2023
Reumaliiton Keltaisen nauhan päivä muistuttaa joka kevät, et
26.1.2023
Reumaliitto haluaa innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan ja lisätä myönteisiä kokemuk
13.1.2023
Suomen Reumaliitto on julkaissut uuden Nivelrikko-oppaan.