Edgar Stene -kirjoituskilpailu 2014, osallistumisohjeet

5.12.2013

Yleiset ohjeet kirjoituksista ja osallistumisesta

- Kirjoitukset saavat olla enintään kahden liuskan pituisia.

- Kirjoituksen saa otsikoida uudelleen, mutta kirjoituksen pitää käsitellä annettua kilpailuotsikkoa.

- Kirjoituksen ei tarvitse kertoa omasta itsestä, vaan kirjoittaja voi luoda kertomukseensa henkilön. Kirjoittaja voi hankkia tietoa henkilöhahmoaan varten esimerkiksi haastattelemalla tai luomalla mielikuvituksensa avulla tarinan. Toivottavasti tarina on silti uskottava ja välittää tietoa ja tunteita todellisesta elämästä.

- Kirjoittaja voi vapaasti valita kirjoituksensa muodon. Se voi olla kertomus, novelli, runo, jne.

- Kirjoituskielet ovat Suomessa suomi ja ruotsi.

- Kirjoitukset allekirjoitetaan nimimerkillä. Kuoreen suljetaan nimimerkin henkilö- ja yhteystiedot (nimi, osoitte, sähköposti ja puhelinnumerot) ja noin puolen liuskan pituinen kertomus kirjoittajasta. Kuoren päälle kirjoitetaan nimimerkki.

- Kirjoituskilpailu on julkinen, joten sijoitukset ja kirjoitukset julkaistaan oikealla nimellä, ei nimimerkillä.

- Toivomme, että osallistuja kuoreen suljettavassa kertomuksessa itsestään valaisee muutamin sanoin elämänvaiheitaan ja sairauttaan (esimerkiksi ikä, sairaus, ammatti, keskeiset elämänvaiheet, milloin on sairastunut). Kilpailun sääntöjen mukaan palkintolautakunnan on varmistuttava, että osallistujat itse sairastavat reumasairautta.

Kilpailuaika

Osanottajat lähettävät  kirjoituksen Suomen Reumaliittoon 31.12.2013 mennessä. Suomen Reumaliiton arvostelulautakunta valitsee näistä voittajatyön, joka käännetään englanniksi ja lähetetään Eularin sihteeristölle.

Arvostelulautakunta

- puheenjohtajana Suomen Reumaliiton hallituksen jäsen Ritva Aho
- liiton ulkopuolinen toimittajajäsen Liina Putkonen
- Reuma-lehden päätoimittaja Riitta Katko
- arvostelulautakunnan sihteerinä Reuma-lehden toimitussihteeri Ulla Palonen-Tikkanen

Palkinnot

Kansainvälisen kilpailun palkinto on 2000 euroa.
Arvostelulautakunta päättää Suomen kilpailun palkitsemisista.
Kärkeen sijoittuvat kirjoitukset julkaistaan Reuma-lehdessä lautakunnan päätöksestä.

Mitä Edgar Stene -kirjoituskilpailu on

Edgar Stene -kirjoituskilpailu on tarkoitettu Euroopan reumasairaille harrastajakirjoittajille. Osallistujan on itsensä sairastettava jotain reumasairautta. Reuma ymmärretään laajana käsitteenä muissa Euroopan kielissä ja se vastaa suomen kielen tules-käsitettä (tuki- ja liikuntaelinsairaudet). Siis muutkin tule-sairaat kuin tulehduksellisia reumatauteja sairastavat voivat osallistua kilpailuun.

Kilpailuun eivät saa osallistua tuki- ja liikunta-elinsairauksien parissa työskentelevät ammattilaiset, tules-ammattilaiset.

Kilpailuun saavat osallistua kirjoittajat, joiden teosta eivät kaupalliset kustan-tajat ole julkaisseet. Näin mukaan voivat tulla kirjoittajat, jotka ovat julkaisseet omakustanteita tai avustaneet lehtiä.

Kilpailu on kaksiosainen. Eri maiden reumaliitot järjestävät kansallisen kilpailun ja näiden "osakilpailujen" parhaimmisto lähetetään yleiseurooppalaiseen kilpailuun.

Lähettäminen

Kirjoitus lähetetään perinteisesti paperitulosteena tai käsin kirjoitettuna käsikirjoituksena kirjeitse Reuma-lehden toimitukseen 31.12.2013 mennessä.

Käytämme tätä vanhaa lähetystapaa, koska näin nimimerkin taakse kätkeytyvä henkilö ei paljastu ennen kilpailun arvostelulautakunnan päätöksiä. Toivon  kuitenkin, että säästätte kirjoituksen sähköisenä, mikäli se on mahdollista, jotta mahdollista julkaisemista varten saamme myös sujuvasti Reuma-lehden sivuille.

Lähetysosoite:

Suomen Reumaliitto ry.
Edgar Stene -kirjoituskilpailu / Ulla Palonen-Tikkanen
Iso Roobertinkatu 20-22 A

Lisätiedot:

Ulla Palonen-Tikkanen
Puhelimitse tiistaista keskiviikkoon 040 748 8275
Sähköpostitse: ulla.palonen-tikkanen(at)reumaliitto.fi (vastataan pääsääntöisesti ti - ke)

Sivun alkuun