Edgar Stene 2017 -kirjoituskilpailu

27.9.2016

Reumajärjestöjen kattojärjestö Eular (European League Against Rheumatism) on julistanut Edgar Stene -kirjoituskilpailun 2017.

Kirjoituskilpailun teemana on: ”Varhainen diagnoosi ja pääsy hoitoon reumasairauksissa – ihannemaailma ja todellisuus – minun tarinani” (engl. Time is joint - Joints over time - “Early diagnosis and access to care in rheumatic and musculoskeletal diseases (RMDs) - the ideal world and the reality - my personal stor

Teema kattaa esimerkiksi seuraavia pohdintoja:

  • Monilla kestää aikansa, joskus vuosia, saada diagnoosi, vaikka varhainen diagnoosi on reumasairauksissa erittäin tärkeä.  Kuinka kauan sinulla kesti, ennen kuin sait diagnoosin? Kuinka selvisit epätietoisuuden, kipujen tai pelkojen kanssa?
  • Olisiko varhaisempi diagnoosi vaikuttanut siihen, mikä on tilanteesi nyt?
  • Hoidetaanko sairauttasi asianmukaisesti? Mikä olisi hoidon suhteen ihannetilanne, ja mikä on todellisuus tällä hetkellä?

Osallistumisohjeet

Kilpailu on kaksiosainen. Eri maiden reumaliitot järjestävät kansallisen kilpailun ja näiden kilpailujen parhaat työt lähetetään yleiseurooppalaiseen kilpailuun. Suomessa kilpailun järjestämisestä vastaa Reuma-lehti.

Kilpailijan tulee olla täyttänyt 16 vuotta ja sairastaa jotain tuki- ja liikuntaelinsairautta. Kilpailuun saavat osallistua kirjoittajat, joiden teosta kaupalliset kustantajat eivät ole julkaisseet. Mukaan voivat kuitenkin tulla kirjoittajat, jotka ovat julkaisseet omakustanteita tai avustaneet lehtiä.

Kirjoitus saa olla korkeintaan kahden liuskan pituinen. Kirjoittaja voi vapaasti valita kirjoituksensa muodon. Se voi olla kertomus, novelli, runo jne.

Kirjoitus lähetetään kirjeitse Reuma-lehden toimitukseen marraskuun 2016 loppuun mennessä.

Liitä mukaan yhteystiedot: nimi, osoite ja puhelinnumero sekä mahdollinen sähköposti. Sulje omat tiedot (esimerkiksi ikä, sairaus, ammatti, keskeiset elämänvaiheet, milloin on sairastunut) kuoreen ja liitä kirjoituksen mukaan. Tämän kuoren päälle ja itse kirjoitukseen merkitään nimimerkki. Kuori ja kirjoitus lähetetään Reumaliittoon.

Toivomme, että säästät kirjoituksen sähköisenä, mikäli se on mahdollista. Osallistumisen ehtona on, että sallit nimesi käytön ja hyväksyt tekstin julkaisemisen Reuma-lehdessä.

Reumaliiton arvostelulautakunnan puheenjohtajana toimii hallituksen 2. varapuheenjohtaja Ritva Aho ja jäseninä toimittaja Liina Putkonen ja päätoimittaja Riitta Katko Reuma-lehdestä. Lautakunnan sihteerinä toimii toimittaja Henna Laitio.

Kirjoituskilpailun Suomen osakilpailun palkinnot ovat kirjapalkintoja. Kansainvälisen kilpailun voittajan palkinto on rahapalkinto, suuruudeltaan 1000 euroa, ja se luovutetaan Eularin kongressissa Madridissa kesäkuussa 2017. Toiseksi sijoittuva saa 700 euroa ja kolmanneksi sijoittuva 300 euroa.

Lähetä kirjoituksesi osoitteella:

Suomen Reumaliitto ry
Kirjoituskilpailu / Reuma-lehti
Iso Roobertinkatu 20-22 A
00120 Helsinki

Lisätietoja kilpailusta kertoo toimittaja Henna Laitio, p. 040 779 56 68