Edgar Stene 2015 -kirjoituskilpailu

4.12.2014

Ohjat omissa käsissäni, yhteistyössä parhaakseni

Reumajärjestöjen kattojärjestö Eular (European League Against Rheumatism) on julistanut uuden perinteisen Edgar Stene -kirjoituskilpailun 2015.

Kirjoituskilpailun otsikkoina on: Ohjat omissa käsissäni, yhteistyössä parhaakseni
(engl. Taking cotrol of my life: working together with professionals to achieve my personal goals)

Linkki Eularin tiedotteeseen, pdf

Otsikko tarkoittaa tässä kilpailutehtävässä seuraavanlaisia pohdintoja:

♦ Henkilökohtaiset kokemukset  terveydenhuollon ammattilaisten antamasta tuesta rakentaessani itsenäistä elämääni sairauden kanssa.

♦ Henkilökohtaisten tärkeiden tavoitteiden asettaminen ja saavuttaminen. Mitä tavoitteistasi olet saavuttanut ja miten? Myös pienet tavoitteet ovat tässä kilpailussa merkittäviä esiintuotavia asioita.

♦ Työ kohti omaa itsemääräämisoikeutta.

Kilpailuun saavat osallistua kirjoittajat, joiden teosta eivät kaupalliset kustantajat ole julkaisseet. Mukaan voivat kuitenkin tulla kirjoittajat, jotka ovat julkaisseet omakustanteita tai avustaneet lehtiä.

Kilpailussa on ikärajoitus: kilpailijan tulee olla 16 vuotta täyttänyt. Kilpailijan tulee sairastaa jotain tuki- ja liikuntaelinsairautta.

Kilpailu on kaksiosainen. Eri maiden reumaliitot järjestävät kansallisen kilpailun ja näiden “osakilpailujen” paras työ lähetetään yleiseurooppalaiseen kilpailuun.

Suomessa kilpailun järjestämisestä vastaa Reuma-lehti Reumaliiton hallituksen antamalla mandaatilla.

Kilpailuohjeet

Kirjoittaja voi vapaasti valita kirjoituksensa muodon. Se voi olla kertomus, novelli, runo, jne. Kirjoitus saa olla korkeintaan kahden (2) perinteisen konekirjoitusliuskan pituinen.

Kirjoitus lähetetään kirjeitse Reuma-lehden toimitukseen joulukuun viimeiseen päivään 2014 mennessä. Kirjoittajan tulee liittää mukaan yhteystietonsa, siis nimensä, osoitteensa ja puhelinnumeronsa ja mahdollinen sähköpostiosoitteensa.

Omat tietonsa (esimerkiksi ikä, sairaus, ammatti, keskeiset elämänvaiheet, milloin on sairastunut) kirjoittajan pitää sulkea kuoreen ja liittää kirjoituksen mukaan. Tämän kuoren päälle ja itse kirjoitukseen merkitään nimimerkki. Kuori ja kirjoitus lähetetään Reumaliittoon.

Toivomme, että säästätte kirjoituksen sähköisenä, mikäli se on mahdollista, jotta julkaisemista varten saamme tekstin sujuvasti Reuma-lehden sivuille.

Osallistumisen ehtona on, että kirjoittaja hyväksyy tekstin julkaisemisen Reuma-lehdessä ja sallii nimensä käytön.

Reumaliitto nimesi arvostelulautakunnan, jonka puheenjohtajana toimii hallituksen 2. varapuheenjohtaja Ritva Aho ja jäseninä toimittaja Liina Putkonen ja päätoimittaja Riitta Katko Reuma-lehdestä. Lautakunnan sihteerinä toimii toimitussihteeri Ulla Palonen-Tikkanen.

Kirjoituskilpailun Suomen osakilpailun palkinnot ovat kirjapalkintoja.

Kansainvälisen kilpailun voittajan palkinto on rahapalkinto, suuruudeltaan 2000 euroa, ja se luovutetaan Eularin kongressissa Roomassa kesäkuussa 2015.

Lähetysosoite:
Suomen Reumaliitto ry