Syksy käynnistyy kotiseutukävelyillä - Reumaliitto mukana Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä

5.7.2022
Valtakunnallinen

Reumaliitto kannustaa koko reumayhteisön käynnistämään syksyn toimintakauden kävelyretkillä!

Kotiseutukävelylle! Reumayhteisö retkeillee 5.-11.9.

Lähiympäristö tuo hyvinvointia. Ympäröivä luonto ja kotikulmien kulttuurihistoria saavat sekä kehon että mielen virkeäksi. Katselemalla lähiympäristöä uusin silmin jokainen saa myös lisää intoa omatoimiseen liikkumiseen. Kerää kaverit kokoon ja lähde retkelle lähiluontoon tai osallistu opastetulle kävelykierrokselle! 

Reumaliitto on mukana Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä

Reumayhdistykset järjestävät 5.-11.9. kotiseutukävelyitä ja retkiä, joilla nautitaan lähiympäristön kulttuuri- ja luonnonperinnöstä. Tulossa on ainakin seuraavat tapahtumat:

Mikkeli 5.9.

Mikkelin reumayhdistyksen retkellä tutustutaan Mikkelin pohjoisella vanhalla hautausmaalla muutamiin hautoihin ja veteraanilehdossa oleviin hautoihin.

Oulu 6.9.

Oulun reumayhdistys järjestää päiväretken Turkansaaren ulkomuseoon klo 12 alkaen. Ohjelmassa myös kirkko-opastus klo 12 (20min) jossa kuullaan Turkansaaren historia pähkinänkuoressa. Osallistumismaksu 7 €, eläkeläiset 5 €. Ilmoittautumiset 2.9. mennessä: Esa Hauru, p. 0405698148.

Lappeenranta 7.9.

Lappeenrannan reumayhdistyksen retkellä tutustutaan entiseen varuskunta-alueeseen, Rakuunamäkeen, ja sen historiaan.

Rantasalmi 7.9. 

Rantasalmen Tules järjestää sadonkorjuuretken paikalliselle Uus-Salmelan puutarhatilalle. Luvassa syyskauden pelloilla pienimuotoinen sadonkorjuuhetki, makkaran paistoa nuotiolla, kahvit ja mukavaa yhdessäoloa. Saamme myös tietoiskun puutarhatuotteiden polusta pellolta kaupan vihanneshyllyille.

Kuopio 7.9 ja 8.9.

Kuopion reumayhdistys järjestää kaksi opastettua kävelyä yhdessä Kuopion Oppaat ry:n kanssa. Kävelyt ovat avoimia kaikille, ilmoittautumiset 4.9. mennessä sähköpostilla toimisto@kuopionreumayhdistys.fi.

7.9. klo 17 Lähtö Piispanpuiston aukiolta päättyen Väinölänniemelle Cafe Väinöön. Kierroksen pituus n. 2,5 km. Kesto noin 2h.
Hurmaava ja viihtyisä Väinölänniemi on ilahduttanut kuopiolaisia virkistys-, kulttuuri- ja urheilualueena vuosikymmenten ajan. Kävelykierroksella tutustutaan vehreisiin Väinölänniemen maisemiin ja kuullaan samalla, miten autourheilu, eläintarha ja vanha hautausmaa liittyvät alueen värikkääseen historiaan.

8.9. klo 10 Lähtö Kauppatorilta Siskotyttö-patsaalta päättyen torille. Kierroksen pituus on n. 3 km. Kesto noin 2h.
Kuopion kaduilla ja kulmilla on nähty ajan saatossa rötös jos toinenkin. Miksi aina kannattaa katsoa konepellin alle ennen auton ostoa tai missä tapahtui Suomen ensimmäinen Amerikan tyyliin tehty kultaryöstö? Tällä kävelykierroksella pääset kuulemaan niitä mieleenpainuvimpia ja välillä huvittaviakin tempauksia, joita Kuopion kulmilla on ajan saatossa tapahtunut.

 

Yhdistystoimija: katso osallistumisohjeet täältä: Yhdistysnetti > Ajassa.

Lisätietoja kaikista viikon tapahtumista: Euroopan kulttuuriympäristöpäivät.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien logo

Aiheeseen liittyvät tapahtumat

Verkkotapahtuma
Är du intresserad av att bli kamratstödjare? 
Verkkotapahtuma
Aihe: Reumaliiton Omahoitopolku-hanke esittäytyy.
Verkkotapahtuma
Tule tapaamaan muita vertaistukijoita! 
Verkkotapahtuma
Haluatko auttaa reuma- ja tuki- ja liikuntaelinsairaita henkilöitä löytämään oman terveytensä ja