Tukea ja palveluita

Palvelupuhelimet & neuvonta 

  • Kysymykset sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen palveluneuvonta(at)reumaliitto.fi
  • Yhdistysasiat: järjestötoimen asiantuntija Jaana Sinervuo-Tarula, p. 044 549 03 44 ja järjestötoimen johtaja Ulla Rantanen, p. 044 049 9946
  • Vapaaehtoistoiminta: kansalaistoiminnan asiantuntija Sini Hirvonen, p. 044 901 72 32
  • Liikunta- ja terveysasiat: liikunnan ja terveyden asiantuntija Kirsi Kaipainen-Pyykkö, p. 044 434 15 88

Puhelut ovat normaalihintaisia. Puhelut ovat luottamuksellisia. Jos numeroon ei vastata, voit jättää viestin vastaajaan.

Avustushaku Reumaliiton rahastoista

Reumaliitto hallinnoi kolmea testamenttirahastoa, joista jaetaan avustuksia. Rahastojen avustukset on tarkoitettu vähävaraisille pitkäaikaista reuma- tai muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville yksityishenkilöille.

Avustusta voi hakea perusteltuun ja tarkoituksenmukaiseen terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä edistävään hankitaan tai palveluun.

Ohjeita hakijalle

Hae ensin palveluita ja tukea Kelalta ja/tai omalta hyvinvointialueelta (esim. vammaispalvelu). Avustukset voivat auttaa sairastuneita taloudellisessa tilanteessa, jossa muualta saatu apu ei riitä tai sitä ei ole saatu.

Perustoimeentulotukea haetaan Kelalta. Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, joita perustoimeentulotuki ei kata haetaan omalta hyvinvointialueelta. 

Liitä päätös kokonaisuudessaan hakemukseesi.

Haettavan avustuksen kohde voi olla tarkoituksenmukainen ja perusteltu, vaikka se ei ole toimeentulotuen myöntämisessä hyväksyttävä menoerä.

Käsittelyajat

Rahastoryhmä käsittelee avustushakemukset neljä kertaa vuodessa. Rahastoilla on vuosittain yläraja myönnettäville avustuksille.

Etusijalla avustusten myöntämisessä ovat ensi kertaa avustusta hakevat. Avustusta ei myönnetä toistuvasti samoille hakijoille.

Rahastoryhmän seuraava kokous pidetään 14.11.2023. Avustushakemukset on toimitettava 7.11.2023 mennessä. Myöhästyneitä tai muussa kuin ohjeistuksen mukaisessa muodossa toimitettuja hakemuksia ei käsitellä.

Päätöksistä ilmoitetaan kaikille hakijoille henkilökohtaisesti kokouksen jälkeen. 

Lisätietoja ja hakulomake

Hakulomake (PDF)

Lähetä hakemus ja liitteet pdf-tiedostona sähköpostilla anni.pyy(at)reumaliitto.fi (p. 050 548 6421)

Voit lähettää hakemuksen myös postitse osoitteella:

Suomen Reumaliitto ry / Anni Pyy
Iso Roobertinkatu 20-22 A
00120  Helsinki

Huomaa myös nämä