Tukea ja palveluita

Palvelupuhelimet & neuvonta 

  • Kysymykset sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen palveluneuvonta(at)reumaliitto.fi
  • Puhelinohjaus sosiaaliturvaan liittyen torstaisin klo 10-11.30 Miranna Seppälä, p. 044 7680 448. Ohjaamme ihmisiä eteenpäin oikean tahon luo.
  • Yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnan asiat: järjestötoiminnan asiantuntija Outi Pautamo, p. 040 414 13 31
  • Liikunta-asiat: liikuntasuunnittelija Tinja Saarela, p. 040 821 55 67

Puhelut ovat normaalihintaisia. Puhelut ovat luottamuksellisia. Jos numeroon ei vastata, voit jättää viestin vastaajaan.

Reumahoitaja-chat

Reumahoitaja vastaa kysymyksiin chat-palvelussa tiistai-iltaisin kello 17-19. Syyskaudella chat on avoinna joka tiistai 15.12. asti. Lue tarkemmat chat-ohjeet täältä.

Avustushaku Reumaliiton rahastoista

Erilaisten tukien ja palvelujen hakemisen ja saamisen keskellä voi syntyä myös yksittäisiä ja kertaluonteisia tilanteita, joissa reuma- sekä muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavalla voi olla tarkoituksenmukainen ja perusteltu tarve hakea avustusta ja mikään muu etuus, tuki- tai palvelujärjestelmä ei voi auttaa. Tällaisissa tilanteissa Reumaliiton hallinnoimien rahastojen avustukset voivat olla arjen apuna.

Hakijan on haettava ensisijaisesti Kelan ja / tai oman kunnan sosiaali-, terveys- kuntoutus- ja vammaispalveluja sekä sosiaalietuuksia ja –tukia, myös toimeentulotukea. Suomen Reumaliiton rahastojen avustukset ovat toissijaisia.

Hugo Eklundin rahasto

Suomen Reumaliitolle hallinnoitavaksi luovutetusta testamenttirahastosta jaetaan avustuksia reuma- sekä muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville. Avustukset myönnetään sosiaalisin perustein.

Pirkko Handolinin rahasto

Rahasto on perustettu testamenttilahjoituksella. Avustusta voivat hakea vaikeasti sairaat reumapotilaat (ensisijaisesti vaikeavammaiset), joilla on Suomen Reumaliiton jäsenyhdistyksen voimassa oleva jäsenyys. Avustuksia myönnetään johonkin konkreettiseen käyttötarkoitukseen.

Enni Viian rahasto

Testamenttilahjoituksella perustetusta rahastosta myönnetään avustuksia reumasairaille Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueella.

Käsittelyajat

Rahastoryhmä käsittelee avustushakemukset pääsääntöisesti neljä kertaa vuodessa. Myönnetty avustus on käytettävä vuoden sisällä avustuksen päätöksestä. Avustukset ovat kertaluonteisia. 

Rahastoryhmän seuraava kokous pidetään 19.lokauuta 2020 hakemukset on toimitettava 30.9 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomakkeet

Tulosta hakulomake (pdf)

Liite: Hakuohje (pdf)

Hakemukset lähetetään osoitteella:

Suomen Reumaliitto ry / Anni Pyy
Iso Roobertinkatu 20-22 A
00120  Helsinki

Huomaa myös nämä