Jotta arki sujuisi paremmin -kurssit

Reumaliitto järjestää kursseja erilaisissa elämäntilanteissa oleville reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville arjen sujumisen tukemiseksi. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia.

Järjestämme yksilö- ja parikursseja, mikäli koronavirustilanne  mahdollistaa niiden järjestämisen osallistujille turvallisesti. Verkkokurssien toteutukseen ei koronatilanne vaikuta, ne järjestetään joka tapauksessa.

Kurssien työskentelytapoja

• alustukset ja  vertaistuelliset ohjatut keskustellut
  • erilaiset tehtävät ja harjoitteet
  • ryhmämuotoinen liikunta
  • kurssityypistä riippuen mahdolliset yksilötapaamiset kurssityöntekijöiden kanssa.

Kurssien teemoja

• henkiset voimavarat ja sairauden kanssa jaksaminen
  • kipu- ja uupumuskokemukset ja niiden kanssa selviytyminen
  • ihmissuhteet ja arjen haasteet

Kurssit toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön avustusosaston (STEA) Veikkauksen tuotoista myöntämän avustuksen turvin. Hakuaika kursseille päättyy n. 5 viikkoa ennen kurssin alkua.

Kurssit perustuvat vertaistuelliseen kohtaamiseen, ja ne on tarkoitettu pariskunnille, joista toisella on reuma tai muu tuki- ja liikuntaelin sairaus.
Tärkeää kurssin onnistumisen kannalta on, että molemmilla on halua panostaa parisuhteeseen. Siksi on tärkeää, että hakemus täytetään yhdessä.

Kurssin nimi, aika, paikka ja hakulomake

Kivun kanssa tasapainoon parisuhteessa, 30.8–3.9.2021  Hotelli Kivitippu, Lappajärvi
Hakuaika päättyy 4.6.2021    sähköinen hakulomake

Kivun kanssa tasapainoon parisuhteessa, 27.9.-1.10.2021 Ruissalon Kylpylä, Turku
Hakuaika päättyy 18.8.2021  sähköinen hakulomake

Kivun kanssa tasapainoon parisuhteessa 15.-19.11.2021 Kylpylä Vesileppis, Leppävirta
Hakuaika päättyy 6.10.2021  sähköinen hakulomake

Yksilökurssit ovat tarkoitettu henkilöille, joilla on reuma tai muu tuki- ja liikuntaelin sairaus. Kurssit perustuvat vertaistuelliseen kohtaamiseen, ja voit asettaa itsellesi tavoitteen kurssityöskentelyä varten.

Kurssin nimi, aika, paikka ja hakulomake

Kipu ja uupumus 13.–17.9.2021 Lohja Spa, Karjalohja
Hakuaika päätty 4.6.2021     sähköinen hakulomake

Kipu ja uupumus 4.–8.10.2021, Kylpylä Kivitippu, Lappajärvi
Hakuaika päättyy 30.8.2021     sähköinen hakulomake

Reumasairaus, kipu ja väsymys  8.11.-12.11.2021  Ruissalon kylpylä
Hakuaika päättyy  29.9.2021   sähköinen hakulomake

Nuoret aikuiset (18 - 30 vuotiaat)

Kurssi järjestetään 18.-22.10.2021, paikkana  Varalan Urheiluopisto, Tampere
Hakuaika päättyy 8.9.2021  sähköinen hakulomake

Nuorten (10-15 vuotiaiden) kurssitoimintaa ollaan parhaillaan uudistamassa.

Rahoittajan linjauksesta johtuen ulkomaille suunnattuja kursseja ei enää järjestetä.

Syksylle on suunnitteilla kurssi, josta saamme tarkemmat tiedot sivuillemme alkukesästä.
Kurssin tavoitteena on tukea nuorten itsenäistymistä, vuorovaikutustaitoja ja tukea itsehoidollisten valmiuksien kehittymistä, sekä tarjota vertaiskontakteja.

Reumasairaus, kipu ja väsymys – löydä lisää voimavaroja ryhmässä! -kurssi

Kohderyhmä: Reuma- tai muuta tuki- ja liikuntaelinsairautta sairastavat henkilöt, jotka kokevat erityisesti kipu- ja väsymysoireiden heikentävän elämänlaatuaan. Verkkokurssille otetaan 12 osallistujaa.

Kurssi koostuu viidestä teemallisesta, ammattilaisten ohjaamasta videotapaamisesta (Teams) ja pienimuotoisista välitehtävistä. Tapaamissa vertaiskeskustelu on keskeisessä osassa. Osallistujan on hyvä sitoutua olemaan mukana jokaisessa tapaamisessa. Tehtävät ovat vapaaehtoisia.

Kokoontumiset ovat keskiviikko-iltaisin joko viikon tai kahden viikon välein.

Tapaamisajankohdat:

• keskiviikkona 3.3.2021 klo 17.30 – 19.30
  • ke 17.3. klo 17.30 – 19.00
  • ke 24.3. klo 17.30 – 19.00
  • ke 7.4. klo 17.30 – 19.00
  • ke 14.4. klo 17.30 – 19.00

Kurssin käyminen edellyttää toimivaa nettiyhteyttä ja tietokonetta tai tablettia tai älypuhelinta.

Haku viimeistään 2.2.2020. Sähköinen hakulomake.

Lisätietoja antaa suunnittelija Eeva Pöyhönen, eeva.poyhonen(at)reumaliitto.fi tai 044 241 9800 (tavoitettavissa ti – to)

Syyskauden verkkokursseista ilmoitamme toukokuun aikana. Kursseja koskevat tiedustelut voi laittaa osoitteeseen info(at)reumaliitto.fi

Kursseille haetaan pääsääntöisesti sähköisellä hakulomakkeella. Linkki löytyy kunkin kurssin kuvauksen kohdalta. Hakulinkit lisätään sivustolle lähiaikoina.

Hakemukseen ei tarvita liitteitä.

Lisätietoja:
palvelukoordinaattori  Leena Loponen, 040 504 45 36 tai leena.loponen(at)reumaliitto.fi

Lappajärvi
Karjalohja