Jotta arki sujuisi paremmin -kurssit

Reumaliitto järjestää kursseja erilaisissa elämäntilanteissa oleville reuma- ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville arjen sujumisen tukemiseksi. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia.

Järjestämme yksilö- ja parikursseja, mikäli koronavirustilanne  mahdollistaa niiden järjestämisen osallistujille turvallisesti. Verkkokurssien toteutukseen ei koronatilanne vaikuta, ne järjestetään joka tapauksessa.

Kurssien työskentelytapoja

• alustukset ja  vertaistuelliset ohjatut keskustellut
  • erilaiset tehtävät ja harjoitteet
  • ryhmämuotoinen liikunta
  • kurssityypistä riippuen mahdolliset yksilötapaamiset kurssityöntekijöiden kanssa.

Kurssien teemoja

• henkiset voimavarat ja sairauden kanssa jaksaminen
  • kipu- ja uupumuskokemukset ja niiden kanssa selviytyminen
  • ihmissuhteet ja arjen haasteet

Kurssit toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön avustusosaston (STEA) Veikkauksen tuotoista myöntämän avustuksen turvin. Hakuaika kursseille päättyy n. 5 viikkoa ennen kurssin alkua.

Kurssit perustuvat vertaistuelliseen kohtaamiseen, ja ne on tarkoitettu pariskunnille, joista toisella on reuma tai muu tuki- ja liikuntaelin sairaus.
Tärkeää kurssin onnistumisen kannalta on, että molemmilla on halua panostaa parisuhteeseen. Siksi on tärkeää, että hakemus täytetään yhdessä.

Kurssin nimi, aika, paikka ja hakulomake

Kivun kanssa tasapainoon parisuhteessa, 22.–26.3.2021  Hotelli Kivitippu, Lappajärvi
hakuaika päättyy 10.2.2021    sähköinen hakulomake

Syksyn parikurssien tiedot lisätään sivustolle alkuvuodesta.

Yksilökurssit ovat tarkoitettu henkilöille, joilla on reuma tai muu tuki- ja liikuntaelin sairaus. Kurssit perustuvat vertaistuelliseen kohtaamiseen, ja voit asettaa itsellesi tavoitteen kurssityöskentelyä varten.

Kurssin nimi, aika, paikka ja hakulomake

Kipu ja uupumus 19.–23.4.2021 Lohja Spa, Karjalohja
Hakuaika päätty 3.3.2021     sähköinen hakulomake

Kipu ja uupumus 17.–21.5.2021, Kylpylä Kivitippu, Lappajärvi
Hakuaika päättyy 31.3.2021     sähköinen hakulomake

Syksyn yksilökurssien tiedot lisätään sivustolle alkuvuodesta.

Koronapandemiasta johtuen nuorten aurinkopainotteisesta kurssitoiminnasta saamme lisätietoa kevään aikana.

Reumasairaus, kipu ja väsymys – löydä lisää voimavaroja ryhmässä! -kurssi

Kohderyhmä: Reuma- tai muuta tuki- ja liikuntaelinsairautta sairastavat henkilöt, jotka kokevat erityisesti kipu- ja väsymysoireiden heikentävän elämänlaatuaan. Verkkokurssille otetaan 12 osallistujaa.

Kurssi koostuu viidestä teemallisesta, ammattilaisten ohjaamasta videotapaamisesta (Teams) ja pienimuotoisista välitehtävistä. Tapaamissa vertaiskeskustelu on keskeisessä osassa. Osallistujan on hyvä sitoutua olemaan mukana jokaisessa tapaamisessa. Tehtävät ovat vapaaehtoisia.

Kokoontumiset ovat keskiviikko-iltaisin joko viikon tai kahden viikon välein.

Tapaamisajankohdat:

• keskiviikkona 3.3.2021 klo 17.30 – 19.30
  • ke 17.3. klo 17.30 – 19.00
  • ke 24.3. klo 17.30 – 19.00
  • ke 7.4. klo 17.30 – 19.00
  • ke 14.4. klo 17.30 – 19.00

Kurssin käyminen edellyttää toimivaa nettiyhteyttä ja tietokonetta tai tablettia tai älypuhelinta.

Haku viimeistään 2.2.2020. Sähköinen hakulomake.

Lisätietoja antaa suunnittelija Eeva Pöyhönen, eeva.poyhonen(at)reumaliitto.fi tai 044 241 9800 (tavoitettavissa ti – to)

Muiden verkkokurssien tiedot lisätään sivustolle alkuvuodesta.

Kursseille haetaan pääsääntöisesti sähköisellä hakulomakkeella. Linkki löytyy kunkin kurssin kuvauksen kohdalta. Hakulinkit lisätään sivustolle lähiaikoina.

Hakemukseen ei tarvita liitteitä.

Lisätietoja:
palvelukoordinaattori  Leena Loponen, 040 504 45 36 tai leena.loponen(at)reumaliitto.fi