Reumaliitto vaatii: Reumasairaita ei saa jättää pulaan

22.3.2010

Suuri muutos reumahistoriassa, Reumasairaala ei ole mikä tahansa sairaala

Suomen Reumaliitto on järkyttynyt Reumasäätiön konkurssiuutisesta ja syvästi huolissaan reumasairaiden hoidosta uudessa tilanteessa. Suomen Reumaliitto vaatii, että reumasairaille taataan asiantunteva hoito oikeaan aikaan osaavassa paikassa ja että potilas voi itse vaikuttaa hoitopaikkansa valintaan.

Liitto on toiminut monin tavoin ja ottanut kantaa reumahoidon ja reumakuntoutuksen riittävän tason ja voimavarojen puolesta. Lainsäädäntö ja säädökset ovat olleet liian usein syynä hoidon ja kuntoutuksen heikkenemiseen. Kilpailukäytännöt ovat kiristyneet, mistä erityistason hoito- ja kuntoutusyksiköt ovat kärsineet.

Reumasairaala on kansainvälisesti arvostettu erityisosaamiskeskus, jota monet reumapotilaat pitävät parhaimpana Suomessa. Reumasäätiö on ollut Suomen Reumaliiton yhteistyökumppani vuosikymmenten ajan. Yhteistyöneuvotteluja on pidetty tänäkin vuonna. Liiton aluetoimikunnat ovat myös toimineet Reumasairaalan puolesta.

Suomen Reumaliiton kanta on, että vaativa reumahoito ja varsinkin reumakirurgia on keskitettävä alle kymmeneen yksikköön. Erityisesti Suomen Reumaliitto kannattaa lasten ja nuorten reumasairauksien vaativan hoidon keskittämistä. Reumasäätiö on hoitanut erinomaisesti reumaa sairastavia lapsia.

Suomen Reumaliitto antaa tukensa Reumasäätiön sairaalan potilaille ja työntekijöille. Liitto tarjoaa yhteistyötään kuntoutuksen ja hoidon jatkuvuuden ratkaisemiseksi. Suomen Reumaliitolla on myös vankka asiantuntemus ja kokemus reumapotilaiden kuntoutuksessa. Liitto ylläpitää Kangasalla Reumaliiton Kuntoutumiskeskus Apilaa.

Lisätietoja

Suomen Reumaliitto:
valtuuston puheenjohtaja Rakel Hiltunen puh.(09) 636 575
hallituksen puheenjohtaja Keijo Tauriainen, puh. 0400 965 563
toimitusjohtaja Kaarina Laine-Häikiö, puh. 0400 429 793