Reumaa sairastavien hoito ja kuntoutus turvattava

30.3.2010

Suomen Reumaliitto valppaana:

Reumaa sairastavien hoito ja kuntoutus turvattava

Suomen Reumaliitto on järkyttynyt Heinolan Reumasairaalan konkurssista ja kantaa huolta sairaalan potilaista. Liitto toimi aktiivisesti Reumasäätiön sairaalan puolesta ja korostaa edelleen, että reumasairaiden hoidossa ja kuntoutuksessa on maassa säilytettävä riittävän korkeatasoinen osaaminen. Liitto on vaatinut reumahoidon ja reumakirurgian keskittämistä ja kantanut erityistä huolta lasten ja nuorten reumahoidosta. Monet jäsenemme pitivät Reumasäätiön hoitoa parhaimpana mahdollisena.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Reumasäätiön asiakkaille turvataan hoito ja kuntoutus. Suomen Reumaliitto aikoo valvoa aluetoimikuntineen ja yhdistyksineen valppaasti lupauksen toteuttamista. Kannustamme Reumasäätiön sairaalassa hoitoa saaneita kertomaan, miten hoidon jatko käytännössä järjestyy konkurssin jälkeen. Paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla toimimme sen puolesta, että reumasairaiden hoito ja kuntoutus turvataan valtakunnallisesti ja alueellisesti ja että kunnat maksajatahoina järjestävät asukkailleen tarvittavat palvelut toimivin hoitoketjuin. Suomen Reumaliiton aluetoimikunnat selvittävät reumahoidon todellista tilannetta alueellaan.

Suomen Reumaliitolla on yli 50 000 jäsentä, 172 yhdistystä ja kahdeksan aluetoimikuntaa. Se ylläpitää Reumaliiton Kuntoutumiskeskus Apilaa Kangasalla. Suomen Reumaliitolla ja Reumasäätiöllä on paljon yhteistä historiaa, joka nyt päättyi. Reumasäätiö on toiminut 63 vuotta ja Reumaliitto yli 62 vuotta.

Suomen Reumaliitto ry.

Keijo Tauriainen, hallituksen puheenjohtaja, puh. 0400 965 563

Kaarina Laine-Häikiö, toimitusjohtaja, puh. 0400 429 793