Selvitys osoitti: Reumasairauksien hoidon tulevaisuus huolettaa

17.10.2014

Reumasairauksien hoidon tulevaisuus on huolestuttava. Tämä käy ilmi Suomen Reumaliiton ja yhteistyökumppaneiden Reumaviikolla julkaistusta selvityksestä.

Siinä kysyttiin tulehduksellisia reumasairauksia sairastavien, reumatologien ja reumahoitajien käsityksiä hoidon tilanteesta ja sairauksien nykymielikuvista.

Suuri joukko reumatologeista eläköityy lähitulevaisuudessa. Reumaliitto muistuttaa, että kehittyneistä hoidoista huolimatta tulehdukselliset reumasairaudet ovat hoitamattomina edelleen vakavia pitkäaikaissairauksia, joihin liittyy liitännäissairauksia.

Vastanneiden mukaan nykymielikuvat reumasairauksista  ovat vanhentuneet eivätkä vastaa enää todellisuutta. Asianmukaisella osaavalla hoidolla reumasairauksia sairastavat voivat säilyttää työ- ja toimintakykynsä ja elää täysipainoista elämää sairaudestaan huolimatta.

Juuri siksi Reumaliitto tuo esiin pikaisen tarpeen turvata alan osaamista.

Reumaliitto käynnisti kumppaneineen Reumaviikolla kampanjansa reumatologien ja fysiatrien koulutuksen lisäämiseksi.

Suomen Reumaliiton, Suomen Reumatologisen yhdistyksen ja Suomen Reumahoitajayhdistyksen kyselyyn vastasi 531 tulehduksellista reumasairautta sairastavaa, 45 reumatologia ja 45 reumahoitajaa.

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Riitta Katko, Suomen Reumaliitto, puh. 040 554 68 22