Moniammatillinen tiimi vastaa

Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin chat-palvelun kautta marraskuussa 2017. Vastaamassa on moniammatillinen tiimi, johon kuuluvat lääkäri, reumahoitaja, fysioterapeutti ja psykologi. Asiantuntijat vastaavat reumasairauksia ja niiden hoitoa, kuntoutumista ja omia voimavaroja koskeviin kysymyksiin vuoropäivinä. 

Käsipainot

Chat-palvelu on avoinna 13.–30.11.2017 maanantaista torstaihin.  

  • Maanantai klo 16-19 Psykologi 
  • Tiistai klo 16-19 Fysioterapeutti
  • Keskiviikko klo 16-19 Reumahoitaja
  • Torstai klo 15-18 Lääkäri

Mikä moniammatillinen tiimi?

Reumasairauden hoito on moniammatillista. Idea on, että sairastavan hoitoon osallistuu tarpeen mukaan eri alojen asiantuntijoita parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi. 

Tyypillisimmillään moniammatillisen tiimiin kuuluvat reumatologi, reumahoitaja ja fysioterapeutti. Tilanteesta riippuen tiimissä voi olla mukana myös esimerkiksi psykologi, toimintaterapeutti, jalkojenhoidon ammattilainen, sosiaalityöntekijä tai ravitsemusterapeutti. 

Ohjeet chatin käyttöön

Kun moniammatillisen tiimin chat on avoinna, se näkyy sivun oikeassa alalaidassa. Huomaathan, että asiantuntijat ovat paikalla vastaamassa vuoropäivinä. Aloita klikkaamalla Chat avoinna -kuvaketta. Kirjoita kysymyksesi avautuvaan ikkunaan. Sinulle vastataan mahdollisimman pian. Chat-keskustelun näkevät ainoastaan kysyjä ja vastaaja. 

Kun chat-palvelu ei ole avoinna, voit lähettää kysymyksen chat-ikkunaan avautuvan lomakkeen kautta. Ammattilaiset vastaavat aukioloaikojen ulkopuolella tulleisiin kysymyksiin niiden saapumisjärjestyksessä, chatin aukioloaikojen puitteissa. Vastaus kysymykseen tulee antamaasi sähköpostiosoitteeseen.  

Mihin chat on tarkoitettu? 

Reumaliitto kokeilee moniammatillisen tiimin chat-palvelua ensimmäistä kertaa marraskuussa 2017. Tarkoitus on tarjota sairastaville ja oireista kärsiville tukea ja mahdollisuutta kysyä lyhyitä, itseä askarruttavia kysymyksiä reuma-alan ammattilaisilta. 

Psykologilta voit kysyä neuvoa, jos mietit jaksamista kipujen ja sairauden kanssa tai sitä, miten edetä hankalassa tilanteessa tai kaipaat tukea arjen pulmatilanteisiin. Paikalla maanantaisin klo 16-19. 

Fysioterapeutilta voi kysyä esimerkiksi kuntoutuksesta, erityisesti liikuntaan, fyysiseen harjoitteluun, palautumiseen ja toimintakykyyn liittyvistä asioista sekä lääkkeettömistä kivunhallinnan keinoista. Paikalla tiistaisin klo 16-19.

Reumahoitajalta voit kysyä omahoidosta tai esimerkiksi lääkkeisiin ja niiden käyttämiseen, rokotuksiin, matkustamiseen tai leikkauksiin liittyviä kysymyksiä. Paikalla keskiviikkoisin klo 16-19.

Lääkäri puolestaan vastaa chatissa monipuolisesti reumatologiaan liittyviin lääketieteellisiin kysymyksiin. Paikalla torstaisin klo 15-18. 

Mihin chat ei ole tarkoitettu?

  • Palvelu ei vastaa käyntiä omalla lääkärillä tai terveydenhuollon ammattilaisella. 
  • Palvelun kautta ei ole mahdollista saada diagnoosia, lähetteitä, reseptejä tai suosituksia lääkäreistä tai terveydenhuollon ammattilaisista. 

Voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia palvelusta palautelomakkeen kautta

stetoskooppi

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lue myös

Uutinen 10.11.2017 Kysy nyt - moniammatillisen tiimin chat-palvelu avoinna 13.11. alkaen

Chat-palvelun toteuttamisen mahdollistavat Pfizer, Novartis ja Abbvie.

kysy nyt